Arafat, reacție după prognoza privind STAREA de URGENȚĂ: „Trebuie analizat”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus, în condițiile în care distanțarea socială a scăzut până la nivelul lunii aprilie. Astfel, dacă aceste condiții se păstrează, România ar putea fi nevoită să intre din nou în stare de urgență undeva la începutul lunii august, pentru a face față situației. Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, vom ajunge la peste un milion de români care au fost sau sunt infectați.

Raed Arafat a explicat că „nu există așa ceva”, însă a subliniat ce e totuși posibil pentru a oprit această transmitere accelerată. 

„Nu. Nu există așa ceva. Nu s-a discutat sau cel puțin nu știu eu de așa ceva. Noi am zis că există posibilitatea luării unor măsuri locale sau zonale, asta s-a zis, dar nu pe județe sau pe țară. Măsurile ar putea intra în vigoare oricând. Când apare o problemă se poate lua decizia asta. Așteptăm să intre în vigoare legea (n.r. se referă la Legea carantinării), deci nu trebuie să fie ceva planificat. Depinde de ceea ce sesizează autoritățile de sănătate publică. Printre cele mai afectate județe: Argeș, Prahova, Galați, Brașovul are ceva probleme, deci sunt câteva zone”, a declarat Raed Arafat la DCNews.ro.

Declarația completă pe DCNews.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel