Țara din Europa care a impus din nou restricții pentru români

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Din cauza creșterii numărului de cazuri de infectări din ultima săptămână, Ministerul de Externe din Estonia a anunțat că românii care ajung în această țară vor sta în izolare timp de două săptămâni.

Măsura a fost aplicată din data de 22 iunie, potrivit anunțului făcut de Ministerul de Externe. Aceeași măsură a fost aplicată și pentru cetățeni care vin din Polonia, Suedia, Bulgaria, Portugalia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Autoritățile estoniene au anunțat că nu vor mai trebui să intre în autoizolare cetățenii care și-au petrecut ultimele 14 zile în Austria, Spania, Olanda, Croația, Islanda, Irlanda, Italia, Grecia, Cipru, Lituania, Liechtenstein, Luxemburg, Letonia, Norvegia, Franța, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Elveția, Danemarca, Cehia și Ungaria.

 

Rafila: E posibil ca doar cetățenii statelor sub media UE să călătorească fără izolare

 

România a depășit media europeană după numărul de infectări la suta de mii de locuitori, țara noastră situându-se pe locul trei. Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, atenționează că, pe viitor, doar cetățenii statelor UE care se află sub medie ar putea circula fără să stea 14 zile în carantină.

„Trebui să privim cu foarte multă seriozitate și preocupare. Contează și procentul de teste pozitive din total, 6%. Cred că e cel mai mare procent înregistrat până acum, chiar mai mult decât cu o zi în urmă, când aveam 5%.

Depinde foarte mult de noi dacă ajungem la această medie europeană, pentru că, pe viitor, există posibilitatea ca călătoriile între statele membre să fie posibile mai ales acolo unde statele sunt sub media Uniunii Europene. Ele vor fi posibile oricum, dar mă refer la chestiunea legată de izolare. Cred că toți cetățenii români care își doresc să călătorească în această vară, vor să călătorească în condiții de comfort și nu să fie într-un fel sau altul condiționați de această izolare de două săptămâni”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel