Aproape 7.000 de ucraineni au intrat luni în România. De la începutul războiului, au intrat în ţara noastră aproape 3 milioane

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că luni au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, 66.671 de persoane, dintre care 6.866 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu circa 9,5% faţă de ziua precedentă.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 138.700 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproape 40.000 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 2.831.546 de cetăţeni ucraineni.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat 42 de fapte ilegale (25 infracţiuni şi 17 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 11.600 de lei.

Au fost confiscate bunuri în valoare estimată de aproximativ 178.500 lei.

Luni nu s-a permis intrarea în ţară a 20 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a nouă cetăţeni români din diferite motive legale. 

Vezi și:

Doi refugiați ucraineni au vrut să ajungă în România cu mașini furate din UE

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de trecere a frontierei din oraşul tulcean Isaccea au descoperit două autoturisme în valoare de 123.000 de lei, căutate de autorităţile din Polonia şi Slovacia, în posesia unor cetăţeni ucraineni, a anunţat vineri Garda de Coastă.

Cele două maşini, bunuri căutate în vederea confiscării, erau conduse de cetăţeni ucraineni cu vârste de 30 de ani, respectiv 33 de ani, care au încercat, în cursul zilei de joi, să intre în România.

"Autoturismele, evaluate la aproximativ 123.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", a precizat Garda de Coastă.

La începutul acestei luni, un caz similar a fost înregistrat în acelaşi punct de trecere a frontierei, autoturismul în cazul respectiv fiind căutat de autorităţile din Grecia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel