Aproape 1,4 milioane de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că sâmbătă, prin punctele de frontieră, au intrat în România 132.550 persoane, dintre care 12.570 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6% faţă de ziua precedentă). 

"În data de 25.06.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 132.550 de persoane, dintre care 12.570 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6% faţă de ziua precedentă)", informează un comunicat de presă al IGPF.

Astfel, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.583 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 4,1%), iar pe la cea cu Republica Moldova - 1.265 cetăţeni ucraineni (scădere cu 5%).

De la declanşarea acestei crize (24 februarie) până sâmbătă, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.324.823 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.359.352 ucraineni.

"În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare", afirmă sursa citată.

Totodată, măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

"Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute", arată IGPF, potrivit Mediafax.

​Ucraina. Cel puţin 339 de copii au fost ucişi şi peste 600 răniţi de la începutul războiului

 

Cel puţin 339 de copii au fost ucişi şi peste 600 răniţi de la începutul războiului din Ucraina, a anunțat duminică Procuratura Generală.

Războiul din Rusia a rănit cel puțin 613 copii din 24 februarie, scrie Kyiv Independent.

Potrivit Procuraturii Generale, 339 de copii au fost uciși până pe 26 iunie.

Este de așteptat ca cifrele să fie mai mari, deoarece nu includ victimele din zonele în care ostilitățile sunt în curs de desfășurare și din zonele ocupate de Rusia, au declarat procurorii.

Agresiunea militară a început pe 24 februarie, Rusia susţinând că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel