Apel pentru angajații presați să participe la MITINGUL PSD: Acesta reprezintă un abuz și este pedepsit cu ÎNCHISOAREA

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

37 de ONG-uri au lansat o scrisoare deschisă în care le spun oamenilor supuși presiunilor să participe la mitingul PSD, că sunt abuzuri, scrie g4media.ro

Reprezentanții societății civile atrag atenția că eventualele abuzuri trebuie semnalate public, deoarece pot fi pedepsite cu închisoarea.

Scrisoare deschisă:

Către toți cei amenințați cu pierderea locului de muncă dacă nu participă la mitingul organizat de PSD din data de 9 Iunie 2018, în Piața Victoriei:

Nicio instituție a statului reprezentată prin directorul ei, niciun primar, niciun șef nu poate concedia un angajat pe motivul că nu ar fi participat la un miting al unui partid politic.

Acesta reprezintă un abuz și este pedepsit cu închisoarea. Iar dacă angajatul este concediat, acesta poate merge în instanță. În instanță angajatul va avea câștig de cauză și va fi automat reangajat pe același post și i se vor plăti și despăgubiri, adică toate drepturile salariale începând din data în care a fost demis abuziv și până la reangajare, plus cheltuieli de judecată, plus eventuale despăgubiri morale (art. 80 din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii republicată). Mai mult, angajatul poate face plângere penală împotriva directorului instituției (pentru abuz în serviciu în forma prevăzută de art. 297 alin. (2) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal republicată- îngrădirea unor drepturi).

Nu cedați acestor abuzuri și aduceți la cunoștință celor care fac astfel de amenințări că se pot trezi cu dosar penal.

Faceți public orice abuz, uniți-vă și inițiați proteste spontane în fața instituțiilor (legea vă permite să organizați astfel de proteste fără să aveți nevoie de aprobare – art.3 din Legea nr. 60/1991 a adunărilor publice republicată) prin care să semnalizați aceste abuzuri. Chemați și presa.

Curaj, dreptatea este de partea noastră! Au trecut 29 de ani de la revoluție iar astfel de practici comuniste ar trebui să le găsim doar în cărțile de istorie.

Pentru a susține acest demers îndemnăm cetățenii care au suferit presiuni sau santaj de orice fel pentru a veni la protestul PSD & ALDE , să reclame acest fapt aici: www.mitingcujapca.ro

Foto: Fluturaș protest (sursa: Facebook)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel