Aparatură și materiale sanitare la suprapreț. Raed Arafat explică

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, luni seara, că cei care fac, în prezent, achiziții de materiale sanitare și aparatură sunt „soldații trimiși în mijlocul războiului”, care fac tot ce pot pentru a aduce ceea ce eroii au nevoie, într-o piață care s-a schimbat.

Raed Arafat a fost întrebat, luni seara, la Antena 3, ce le transmite celor care acuză că s-au cumpărat combinezoane și alte echipamente la prețuri prea mari decât erau înainte.

„Cei care spun acum, indiferent cine sunt, le spun că e foarte ușor să comentezi de pe margine fără să știi realitatea situației cu care ne-am confruntat și, atenție, cu care ne confruntăm. Și nu numai noi. Vorbim de toate țările lumii care au avut această problemă și care s-au trezit nepregătiți. Pentru că nu numai România s-a trezit cu lipsă de pregătire în acest domeniu, cu lipsa de stocuri de materiale necesare, cu lipsa de echipamente. Suntem într-o lume a cărei piață nu se mai comportă normal. Nu mai există ce era pe vremea în care făceam achiziții normale acum trei luni. Acum totul se negociază, se discută, vezi prețul, știi bine că este de patru-de cinci ori mai mare, dar știi și mai bine că dacă nu prinzi acest material și îl cumperi acum, următorul va fi și de zece ori mai mare”, a spus Raed Arafat.

„Soldații noștri, trimiși în mijlocul războiului” 

 

„Cei care au lucrat la achiziții (...) sunt soldații noștri, care au fost trimiși în mijlocul războiului, dar pe care nu îi vedem în linie de front, însă cei care sunt în linie de front, dacă ei nu erau, cădeau pentru că nu aveau cu ce să se protejeze sau cu ce să lucreze. Oamenii ăștia au putut într-un timp relativ scurt să aducă ce avem nevoie cu mare dificultate”, a spus șeful DSU.

Acesta spune că orice acuzație fără probe face rău.

„La acest moment, orice acuzație fără probe, fără dovezi, orice insinuare le face lor o nedreptate și ne pune în pericol, pentru că acești oameni, la un moment, s-ar putea să nu mai aibă curajul să își facă treaba (...). Degeaba vine cineva și spune că masca era atâta și de ce am cumpărat-o cu atâta. Pentru că nu mai există cu prețul de acum 3-4 luni. Acum sunt alte prețuri. Sau de ce ați contractat cutare ventilator că în caietul de sarcini ați scris că trebuie să aibă atâtea funcții și uite că îi lipsește o funcție. Pentru că atâta am putut să avem și pentru că în analiza noastră această funcție am considerat-o dispensabilă ca să putem pune mâna pe ventilator, că altfel, dacă zicem că nu îl luăm, nu mai luăm niciun ventilator.

Acesta este modul de lucru acum și nu suntem noi singura țară care ne-am confruntat cu acest lucru. Sau de ce cumpărați de la o firmă care de regulă nu vindea așa ceva (mai este o întrebare – n.r.). Pentru că firma respectivă s-a reorientat, a făcut un contract cu un furnizor, nouă ne-au ofertat ce am avut nevoie și din altă parte nu puteam să luăm, am contractat și au adus materialul și l-au livrat corect, conform contractului”, a explicat Raed Arafat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel