Anunţul oficial al Ambasadei României: Persoanele care vin din România în Franța, obligate să intre în izolare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
franta_relaxare
franta_relaxare

Pentru a veni în sprijinul românilor care se află în Franţa, Ambasada României în Franța a prezentat pe pagina sa de Facebook, principalele măsuri anunțate de către autoritățile române și franceze.

Lista țărilor din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare a fost aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la data de 13.06.2020.

Franța NU se află pe această listă, prin urmare toate persoanele care sosesc în România din Franța sunt obligate să intre în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00.

Totodată, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare. Implicit, zborurile directe România-Franța / Franța – România rămân deocamdată suspendate. Măsurile aprobate se aplică începând cu data de 15.06.2020, ora 00:00.

 

Franța ridică restricțiile de la frontierele sale interne europene

 

Franța va ridica restricțiile de la frontierele sale interne europene începând cu data de 15 iunie pentru persoanele care sosesc din spațiul european. Nu va mai fi necesar documentul justificativ internațional. De asemenea, nu se va mai aplica măsura de carantină. Prin reciprocitate, se vor aplica în continuare restricții la frontierele cu Spania/Marea Britanie.  

Spania a decis să mențină până la 21 iunie restricțiile de circulație în contextul Covid-19, precum și măsura de carantină pentru pasagerii care sosesc cu avionul din țări europene. În acord cu autoritățile spaniole, Franța va menține așadar restricțiile în vigoare până pe 21 iunie. Până la această dată, pasagerii care sosesc cu avionul din Spania vor intra în carantină la sosirea în Franța.

Marea Britanie a decis, începând cu 8 iunie, măsura de carantină obligatorie pentru persoanele care sosesc din Franța. Începând cu data de 15 iunie, persoanele care vin din Marea Britanie nu vor face obiectul restricțiilor de acces pe teritoriul francez în contextul Covid-19, dar vor intra în carantină, măsura fiind valabilă până la noi dispoziții.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel