Anunț IMPORTANT despre supraacciză și supraimpozitare. Parlamentul a decis

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

 Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

Supraaciza și supraimpozitarea, eliminate. Deputații au adoptat proiectul de lege cu 280 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și două abțineri.

„PNL și-a respectat promisiunea iar astăzi românii au câștigat. Le mulțumesc celor peste 20.000 de inițiatori ai acestui proiect, pentru că am adunat peste 20.000 de semnături pentru susținerea proiectului. Din ianuarie românii vor avea benzină și motorină mai ieftină la pompă”, a declarat deputatul PNL Robert Sighiartău, după vot.

Comisia pentru buget a Camerei Deputaților a adoptat, marți, un raport favorabil de adoptare a proiectului de lege care elimină supraaciza pe carburanți, actul normativ urmând să meargă la vot în plenul de miercuri al forului legislativ.

Propunerea legislativă vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea, de la 1 ianuarie 2020, a supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time. Camera Deputaților este for decizional pentru inițiativa legislativă.

"Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanți și de supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parțial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări de sănătate), propunem următoarele măsuri:

- Diminuarea accizei la carburanți, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017;

- Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului", arată expunerea de motive a actului normativ.

Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a fost adoptat de Camera Deputaților în calitate de for decizional, astfel că inițiativa va ajunge la președinte pentru promulgare, potrivit MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel