Animalele de companie, abandonate în Kiev, salvate de voluntari de la moarte: Primim câte 800 de solicitări pe zi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Animalele de companie, abandonate în Kiev, salvate de voluntari de la moarte  Primim câte 800 de solicitări pe zi
Animalele de companie, abandonate în Kiev, salvate de voluntari de la moarte Primim câte 800 de solicitări pe zi

Ucrainenii sunt forțați să-și părăsească casele din cauza războiului. Doar fiecare al doilea locuitor a fost evacuat din Kiev în timpul luptelor. În grabă, unii își lasă animalele în apartamente și case. Fără apă și hrană, animalele închise sunt sortite morții.  

Pentru a-i salva, locuitorii din Kiev au fondat organizația ZooPatrol.  În trei săptămâni, voluntarii au salvat peste 200 de animale, iar alte 500 de animale de companie au fost salvate de oameni obișnuiți care au urmărit instrucțiuni video pe rețelele de socializare ale ZooPatrol.

De la începutul războiului, Dmytro Revnyuk a decis să nu părăsească Kievul. Într-o zi, o vecină i-a cerut să salveze o pisică pe care o lăsase în apartament în timpul evacuării. Dmytro și un prieten au tăiat ușa și au salvat un animal care fusese închis timp de o săptămână. 

"Pisica a fost fericită, s-a urcat să se îmbrățișeze, a început să toarcă. Acest lucru m-a inspirat să iau măsuri suplimentare, așa că am publicat o postare despre salvarea gratuită a animalelor",  își amintește Dmitry.

Oameni l-au  rugat să le salveze animalele de companie. Apoi Dmytro și soția sa au decis să înființeze o organizație, la care s-a alăturat și Maria Yerokhina. Așa a apărut „ZooPatrol”. În prezent, aproximativ 13 patrule lucrează la Kiev. „La început, am primit aproximativ 100 de solicitări pe zi, iar acum – 800”, spune Maria Yerokhina, citată de life.pravda.com.ua.

 

Mașină de patrulare a grădinii zoologice

 

Inițial, Maria preia solicitări prin telefon, sms sau social media. Dar mai târziu a creat un formular Google, care este  completat de proprietari. Zeci de voluntari s-au alăturat inițiativei. 

Unii lucrează la patrule, alții preiau apeluri la liniile de asistență telefonică sau răspund la mesaje de pe rețelele de socializare.  "Înainte de merge la o adresă, știm întotdeauna care este urgența. Mulți oameni salvează animalele cu ajutorul videoclipurile noastre, în care explicăm cum trebuie salvat un animăluț",  spune Maria.

Voluntarii arată cum să dați hrana animalului și  apă printr-o gaură mică. În videoclip, voluntarii demonstrează cum să salvați o pisică astfel încât să nu se teamă de sunete și să iasă să mănânce.

 

ZooPatrol cooperează și cu medicii veterinari care consultă  animalele salvate

 

Pentru a salva animalul, patrulele grădinii zoologice merg la adresă. Apoi, cu permisiunea proprietarului, există trei opțiuni de salvare. 

În primul rând, voluntarii fac o mică gaură într-o ușă sau perete prin care dau mâncare și apă animăluțului.

A doua opțiune este o gaură în ușă sau perete prin care este salvat  animalul. Apoi acesta este transmis vecinilor, rudelor sau prietenilor.  

 A treia opțiune este (cu acordul proprietarului apartamentului) „spargerea” ușii sau a încuietorii în sine.

„Intrăm în apartament, luăm lucrurile animalului: o toaletă, mâncare. Apoi închidem apartamentul ca să nu ajungă nimeni acolo ”, subliniază Maria.

 

Voluntarii  au salvat mai mult de o duzină de animale 

 

Voluntarii Iryna și Gleb au salvat mai mult de o duzină de  animale. Cei doi soți îi ajută pe prietenii cu patru picioare încă de la începutul războiului.

„Când a izbucnit războiul și a venit primul șoc, soția mea și cu mine am început să căutăm ceva care ar putea fi util. Apărarea teroristă de la Kiev s-a format instantaneu, așa că am decis să ne oferim voluntari”, spune Gleb.

Bărbatul spune că îi înțelege pe stăpânii animalelor, care suferă că și-au părăsit prietenii și speră ca după victorie să-i regăsească.

Voluntarii cer proprietarilor să nu amâne cu salvarea animalelor, deoarece animalul de companie poate pur și simplu să nu supraviețuiască.

 [citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel