ANI a sesizat Parchetul în cazul baronului PSD, Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ: Avere nejustificată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunță că a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene, pentru o diferenţă nejustificată de peste 40.000 de euro între venituri şi averea dobândită.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către ARSENE IONEL, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel  Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către ARSENE IONEL", anunţă instituţia.

Totodată Agenţia Naţională de Integritate a sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ionel Arsene a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere completate în perioada 2017 - 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentând împrumuturi  acordate în nume personal unei societăţi comerciale.

Amintim că la începutul lunii trecute, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare, decizia fiind a magistraților Tribunalului Bacău. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Baronul PSD, Ionel Arsene, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare 

 

Potrivit soluției Tribunalului Bacău, Ionel Arsene a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influenţă pentru o faptă din cursul anului 2013. Lui i-a fost interzisă și exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege, și dreptul de a ocupa o funcție de conducere sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România, de la data rămânerii definitive a sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

De asemenea, Ionel Arsene a fost condamnat la încă 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă din cursul anului 2015.

Potrivit legii, i se aplică inculpatului Ionel Arsene pedeapsa cea mai mare la care adaugă o treime din cea de-a doua pedeapsă, astfel că va avea de executat 8 ani şi 4 luni închisoare, arată Tribunalul Bacău.

Lui i se deduce din pedeapsă ziua de reţinere din 18 ianuarie 2018 precum şi arestul preventiv de la 29 ianuarie 2018 până în 28 februarie 2018.

Ionel Arsene ar fi intermediat o șpagă de la Gheorghe Ștefan

 

Prin decizia instanței, se dispune confiscarea sumelor de 80.000 de euro şi 150.000 lei și se menţine sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile dispusă prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel