Anglia. Infractor periculos la doar 18 ani: Florin, extrădat după ce a băgat în comă un pensionar

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de doar 18 ani este unul dintre cei mai periculoși infractori români din Marea Britanie. Acesta a fost condamnat deja pentru „cauzarea de vătămare corporală cu intenţie”, „jaf“ și „tâlhărie“. Florin R. Urmează să fie extrădat în România.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, recent,  să accepte extrădarea în România a unui tânăr român ce a fost condamnat de Tribunalul Penal Wolverhampton din Marea Britanie la 19 ani de închisoare. Totodată, acestuia i s-a redus pedeapsa la 14 ani cu executare și internarea sa într-un centru de detenție pentru minori.

Florin R., în vârstă de 18 ani, l-a atacat pe David Cooper, în vârstă de 70 de ani, pe 7 noiembrie anul trecut. Faptele s-au petrecut după ce băiatul, care băuse doi litri de vodcă și consumase și marijuana, fusese eliberat recent din închisoare pentru alte fapte. 

Potrivit Daily Express, Florin R. a urcat într-un tren unde l-a atacat pe un pensionar britanic de 70 de ani, David Cooper. L-a pus la pământ pe bătrân apoi l-a lovit cu picioarele în cap și în corp de mai mult de 15 ori, după care s-a urcat cu picioarele pe capul victimei inconștiente. Tânărul român l-a bătut pe om în așa hal încât acesta a stat 10 zile în comă, a petrecut trei săptămâni în terapie intensivă și a avut nevoie de îngrijiri medicale și la 7 luni de la atacul criminal. 

Antencedente la Paris

 

La scurt timp după ce a bătut până la inconștiență pe bărbatul de 70 de ani, Florin s-a apropiat de o femeie de 61 de ani, Linda Murphy, în timp ce ea se afla în drum spre serviciu. Tânărul a lovit-o în plină figură de două ori înainte de a-i apuca geanta de mână care conținea 15 lire sterline și un telefon mobil.

Potrivit instanței, Florin R. a venit în Marea Britanie în 2014, în ciuda faptului că fusese arestat înainte al Paris, pentru furt agravat. Cu o lună înainte să atace cele două persoane, el fusese eliberat din închisoare, unde stătuse șase luni, pentru tentativă de tâlhărie în Londra.

Florin R. și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la 19 ani de închisoare de Curtea Coroanei din Wolverhampton. Apărătorul românului a declarat că acesta nu prea își amintește de atacuri din cauză că era sub influența alcoolului și a canabisului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel