Anglia. Doi polițiști români, trimiși în judecată pentru că nu au respectat carantina. Au pus pe Instagram poze din vacanța în România

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV. Sursa: Daily Mail
Foto ILUSTRATIV. Sursa: Daily Mail

Doi polițiști români din Londra au fost amendați, după ce au încalcat regulile carantinei după o călătorie în România. 

Doi polițiști din Londra au fost amendați cu câte 2.000 de lire sterline fiecare pentru încălcarea regulilor carantinei, după ce au făcut o călătorie în România. Cei doi sunt de origine română, potrivit publicației Evening Standard.

Roberto-Cristian Varvara (27 de ani) și prietena sa, Alexandra Chiriac (21 de ani) s-au prezentat la Tribunalul din Westminster acuzați că nu au stat în izolare, după o vacanță de trei zile în România, pe care au făcut-o de la jumătatea lunii octombrie 2020. Cei doi au declarat că nu au știut că trebuie să se supună acestor reguli.

Au fost dați de gol de fotografiile puse pe Instagram

 

Cei doi agenți l-au luat prin surprindere pe un coleg care a văzut fotografiile celor doi din România, pe Instagram.

Colegul celor doi a declarat în instanță că Varvara a discutat despre călătorie la începutul lunii octombrie, spunând că a „ridicat din umeri” când a fost avertizat că nu poate pleca în vacanță, adăugând că a mai spus că "va merge doar în România și nu va spune nimănui ”.

Deși inițial Varvara a negat că a fost în vacanță în România, apoi a susținut că au făcut teste COVID înainte de a zbura. El mai spusese că a crezut că nu este necesară carantina deoarece călătoria durase mai puțin de 72 de ore.

"Să nu minți, ai fost în România?" 

 

Într-o declarație adresată instanței, colegul celor doi a spus: "L-am văzut pe Varvara la lucru, așa că mi-am dat seama că nu a stat în carantină. M-am enervat și i-am spus: "Să nu mă minți, ai mers în România?"

"Nu vreau să răspund la această întrebare", ar fi răspuns românul.

Sergentul Emily Joshi a declarat instanței că Chiriac și-a cerut scuze și a spus că credea că sunt scutiți de reguli.

Niciunul dintre cei doi ofițeri nu a plătit amenda de 1.000 de lire sterline primită în ianuarie, ceea ce a dus la urmărirea penală.

După proces, au fost obligați să plătească o amendă de 2.000 de lire sterline fiecare, plus 290 de lire sterline cheltuieli de judecată și taxe.

Scotland Yard a confirmat că unul dintre ofițerii săi și un polițist special "sunt supuși unei anchete în curs de conduită necorespunzătoare”. Cazul celor doi români este doar unul din multe cazuri care au fost ținute secrete față de public, dar care au fost descoperite de publicația Evening Standard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel