Anglia. Armata ajută spitalele aflate în criză din cauza COVID-19: "Ne confruntăm cu o catastrofă"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Spitalele din Londra au rămas fără personal medical din cauza pandemiei de COVID-19. În aceste condiții, Ministerul Apărării din Marea Britanie a decis să trimită medici militari și personal necesar pentru a susține sistemul de sănătate.

 

Aproximativ 200 de membri ai forţelor armate urmează să fie puşi la dispoziţia spitalelor din Londra, centrul unui nou val de coronavirus provocat de tulpina Omicron, cu o creştere puternică a numărului de infectări, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării britanic (MoD), este vorba despre 40 de medici militari şi 160 de membri ai personalului aflat în serviciu, care vor trebui să umple golul lăsat de absenţa personalului medical, ca urmare a îmbolnăvirilor sau a plasării unora dintre aceştia în carantină.

Acest anunţ survine după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat săptămâna aceasta că executivul speră să depăşească acest nou val fără a impune restricţii suplimentare în Anglia.

Aceștia ar urma să fie desfăşuraţi în 40 de echipe a câte 5 oameni - un medic militar şi patru membri ai personalului de asistenţă - şi vor fi detaşaţi în zonele unde e cea mai mare nevoie de ei.

 

Se aşteaptă ca ei să fie ''în misiune'' timp de trei săptămâni

 

De asemenea, 32 de militari vor susţine Serviciul Central de Ambulanţă, lucrând alături de paramedici până la sfârşitul lui martie.

Ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a declarat că "bărbaţi şi femei din cadrul forţelor armate au venit încă o dată în sprijinul colegilor dedicaţi din sistemul naţional de sănătate, pentru a lucra cot la cot pentru protejarea naţiunii (britanice) în faţa COVID-19".

Pe de altă parte, directoarea Colegiului Regal al Infirmierilor din Anglia, Patricia Marquis, a subliniat că această desfăşurare de cadre militare nu-i va mai permite guvernului să nege existenţa unei "crize de personal" în sistemul naţional de sănătate.

În jur de 1800 de cadre militare au fost deja desfăşurate pe teritoriul Regatului Unit pentru a susţine autorităţile civile în răspunsul lor împotriva pandemiei, informează Agerpres.


Situație critică în spitalele din Marea Britanie: "Ne confruntăm cu o catastrofă"

 

Anunțul vine în contextul în care spitalele din Marea Britanie riscă să fie "copleșite", în contextul în care numărul bolnavilor din personalul medical a crescut vertiginos, în timp ce Omicron se răspândește în secțiile spitalelor.

Spitalele din Marea Britanie riscă să fie "copleșite", a avertizat Sajid Javid, după ce îmbolnăvirea personalului din serviciul de sănătate, din cauza Covid, a crescut, iar varianta Omicron, care se răspândește rapid, alimentează peste 1.000 de internări pe zi, informează The Independent.

Liderii NHS se tem că serviciul "epuizat" se va lupta cu greu să ofere îngrijire pe timpul iernii și avertizează că se află într-o "stare de urgență".

Oamenii de știință se tem că Omicron se răspândește în rândul pacienților și personalului din spitale într-un ritm similar cu cel în care se răspândește în întreaga societate, perturbând serviciile medicale, în ciuda noilor dovezi că provoacă boli mai puțin grave decât tulpinile anterioare.

Ultimele cifre arată că numărul internărilor în spitale și al diagnosticelor de Covid din Anglia a crescut cu 34% de la o săptămână la alta.

Aceasta vine pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la nivelul de personal care se preconizează că va fi bolnav în următoarea lună, majoritatea spitalelor din Anglia prognozând că peste 30% din personal ar putea fi bolnav în ianuarie, pe măsură ce infecțiile Omicron se răspândesc în rândul populației, scrie The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel