Anglia ar putea impune noi restricții împotriva COVID care să rămână în vigoare „până la sfârșitul lunii martie”

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Anglia ar putea impune noi restricții legate de COVID, care "ar putea fi în vigoare până la sfârșitul lunii martie", susțin consilierii științifici guvernamentali.

 

 

Consilierii științifici guvernamentali susțin că ar putea fi necesare noi restricții până la data de 28 martie pentru a limita spitalizările și decesele cauzate de COVID-19.

Consilierii științifici ai guvernului au prezis că orice noi restricții privind coronavirusul ar putea fi în vigoare până la sfârșitul lunii martie, pentru a reduce numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Anglia.

Modelarea a luat în considerare impactul unei reveniri la restricțiile care erau în vigoare în aprilie, în Anglia, de marți, 28 decembrie, sau din ziua de Anul Nou până pe 15 ianuarie, 28 ianuarie sau 28 martie.

Într-un document, experții de la Grupul științific de modelare a gripei pandemice au estimat că punerea în aplicare a măsurilor începând cu 28 decembrie și până la sfârșitul lunii martie ar reduce numărul de decese cauzate de COVID-19 cu 39%, în timp ce cifra ar fi fost de doar 18% dacă acestea ar fi fost în vigoare până la jumătatea lunii ianuarie.

 

Miniștrii nu au consultat încă propunerile

 

Regulile ar include interzicerea socializării în interior, în afara membrilor care locuiesc în incintă, revenirea la regula celor șase în exterior, iar barurile și restaurantele ar fi deschise doar pentru servicii în aer liber.

Consilierii de la Universitatea Warwick au declarat că restricțiile ar reduce presiunea din spitale cu aproximativ jumătate față de ceea ce ar fi dacă Marea Britanie ar respecta doar măsurile actuale din Planul B.

Modelarea, publicată în ajunul Crăciunului, nu a fost încă analizată de miniștri, care ar putea lua o decizie încă de săptămâna viitoare cu privire la necesitatea unor restricții suplimentare, informează Sky News.

 

Peste 122.000 de infectări în 24 de ore în Marea Britanie, un nou record

 

Noile analize vin în contextul în care Marea Britanie, care se confruntă cu o răspândire fulgerătoare a variantei Omicron a noului coronavirus, a înregistrat vineri peste 122.000 de cazuri de COVID-19 într-un interval de 24 de ore, care reprezintă un nou record de la începutul pandemiei, informează AFP.

Această ţară, una dintre cele mai grav afectate de pandemie în Europa, a recenzat totodată 137 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore - totalul a ajuns la 147.857 de decese -, precum şi 1.171 de spitalizări, un număr ce marchează o accelerare a internărilor, în contextul în care acest parametru, monitorizat cu mare atenţie, a rămas în mare parte neschimbat în perioada recentă.

Fiecare naţiune din componenţa Marii Britanii beneficiază de o competenţă proprie în ceea ce priveşte chestiunile sanitare. Pentru moment, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia au anunţat înăspriri ale restricţiilor, care vor rămâne în vigoare şi după Crăciun.

În ceea ce priveşte Anglia, Guvernul condus de Boris Johnson a preferat să amâne înăsprirea restricţiilor, bazându-se în special pe studii care arată un risc de spitalizare mai mic cauzat de varianta Omicron în raport cu varianta Delta, care a fost dominantă până de curând.

Peste 122.000 de infectări în 24 de ore în Marea Britanie, un nou record

Autorităţile britanice se tem însă că în pofida unui risc mai scăzut de forme grave de COVID-19, numărul infectărilor va fi atât de mare, încât va duce la o presiune insurmontabilă asupra sistemului medical.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel