Andrew Tate spune că pleacă din România înapoi în SUA și salută victoria lui Trump: „Patriarhia se întoarce”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Andrew Tate spune că pleacă din România înapoi în SUA și salută victoria lui Trump: „Patriarhia se întoarce”
Andrew Tate spune că pleacă din România înapoi în SUA și salută victoria lui Trump: „Patriarhia se întoarce”

Controversatul influencer Andrew Tate și-a exprimat entuziasmul pentru victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2024. 

Într-o serie de postări pe rețelele sociale, Tate a anunțat că intenționează să părăsească România pentru a se întoarce în America, descriind alegerea lui Trump drept „revenirea patriarhatului”.

 

Planuri de întoarcere în SUA și sprijin pentru Trump

 

Donald Trump și-a revendicat victoria miercuri dimineață. Imediat după anunț, Tate a reacționat pe X (fostul Twitter), anunțând: „Mă mut înapoi în America”.

În prezent, Tate se află sub arest la domiciliu în România, fiind acuzat de către autoritățile române de trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional organizat. Alături de el, fratele său, Tristan, și alte două persoane sunt cercetați de către DIICOT pentru infracțiuni care s-ar fi desfășurat pe o perioadă extinsă, din 2014 până în 2024.

Cu dublă cetățenie, americană și britanică, Tate este cunoscut pentru opiniile sale radicale și susținerea unor principii pe care el le descrie ca fiind „tradiționale” sau „patriarhale”. Aceasta nu este prima ocazie în care influencerul își declară simpatia față de Trump și respinge principiile egalității de gen, conform presei străine.

 

Mesaje controversate: „Patriarhia se întoarce”

 

După anunțul victoriei lui Trump, Tate a postat o serie de mesaje în care și-a reafirmat sprijinul față de noul președinte ales, marcând momentul cu declarații provocatoare. Una dintre postări include mesajul: „Patriarhia se întoarce”, iar alta reitera opinia sa controversată conform căreia „femeilor nu ar trebui să li se permită să voteze”. Influencerul a continuat cu mesaje dedicate audienței sale, în care sugera că rolurile tradiționale de gen ar trebui respectate și încurajate.

Andrew Tate este cunoscut pentru conținutul său controversat, care a atras peste 10 milioane de urmăritori pe X. În ciuda acestui succes, Tate a fost interzis de pe mai multe platforme de social media, printre care Instagram, Facebook, YouTube și TikTok, din cauza încălcării politicilor privind discursul de ură și conținutul misogin.

 

Implicațiile juridice și posibilele obstacole legale

 

Deși Tate își manifestă intenția de a reveni în SUA, acesta se confruntă în continuare cu acuzații grave în România. Conform DIICOT, Tate și colaboratorii săi sunt suspectați de infracțiuni care includ exploatarea sexuală a unor minori, manipularea martorilor și constrângerea unor victime în scopuri de trafic de persoane. Tate și fratele său au fost, de asemenea, implicați în investigații similare în Regatul Unit, unde autoritățile au formulat acuzații de agresiune sexuală.

În România, ancheta împotriva lui Tate este una de amploare, iar faptul că acesta se află sub supraveghere la domiciliu ar putea reprezenta un obstacol legal în demersul său de a părăsi țara. Autoritățile române nu au comentat încă pe marginea posibilității ca acesta să revină în SUA înainte de încheierea procesului, însă contextul juridic complex ar putea împiedica o plecare iminentă.

 

Reacții online și controverse suplimentare

 

Activitatea lui Tate pe rețelele sociale după anunțul victoriei lui Trump a stârnit valuri de reacții. Într-o postare, Tate a împărtășit o captură de ecran cu un mesaj trimis mai multor femei, în care le cerea să-i facă un sandviș, adăugând comentariul: „Trump s-a întors, băieți. Puneți-vă pe treabă”.

Astfel de mesaje au fost criticate de activiști și comentatori online, care îl acuză pe Tate că perpetuează stereotipuri și încurajează o cultură a misoginiei. Influencerul și-a asumat deschis poziția de „absolut misogin”, argumentând că femeile nu ar trebui să aibă drept de vot, deoarece, în opinia sa, ar lua decizii „bazate pe emoții” și nu ar înțelege „binele societății”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel