Andrei Caramitru: "De ce murim din lipsa medicamentelor. Mecanismul de crimă organizată al PSD"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru acuză PSD de lipsa medicamentelor pentru bolile grave. Acesta consideră că partidul aflat la guvernare a furat furat "sute de milioane de EURO pe an". 

"DE CE MURIM DIN LIPSA DE MEDICAMENTE? MECANISMUL DE CRIMĂ ORGANIZATĂ AL PSD

Știm cu totii ca nu se găsesc medicamente pentru bolile grave. Și ca oamenii mor cu miile în fiecare an. PSD a organizat lucrurile foarte bine ca sa se fure sute de milioane de EUR pe an. Crimă la o dimensiune inimaginabilă, organizată la milimetru de Ministerul Sănătății și CNAS. Cum ?

Vă explic mai jos:
* Medicamentele generice (cele ieftine, de unde nu pot fura) sunt scoase de pe piața prin taxa “clawback” (34% din prețul din fabrică - cea mai taxată activitate din România - articol mai jos)
* Medicamentele cu brand (cele scumpe) au cel mai mic preț din UE (cf. deciziei politice de la noi - de 3x mai putin decât in Irlanda). Producătorii - evident - alocă cote cât mai mici pentru România (insuficient față de numărul de bolnavi)
* Puținele medicamente care intră pe piață sunt scoase de mafie prin 2 mecanisme simple. (1) Sunt trimise la farmacii din sate de unde, cu complicitatea lor și a unor medici care dau Rețete false, sunt scoase de pe raft imediat cum ajung. (2) In spitale sunt trimisi pacienți fictivi cu rețete false și prioritizati la decontare/alocare - medicamentele sunt imediat luate de mafie. Stocurile sunt trimise in niște depozite in Insula Brăilei, unde sunt re-împachetate și exportate ilegal in Irlanda și alte țări unde prețul este foarte mare. Totul este gestionat prin sistemul informatic al CNAS.

 

Acuze pentru autorități

 

Mafia câștiga sute de milioane, poate miliarde de EUR pe an. Medicamentele sunt luate “decontat” (adică plătite de voi, din taxele voastre) și vândute la preturi enorme in străinătate. Aproape nimic nu rămâne pentru pacienții din România, care mor cu miile. Fac mai mult rău decât mafia cocainei din America de Sud.

Votati vă rog pe 26Mai. Singurul ministru al sănătății care s-a luptat cu situația asta a fost Vlad Voiculescu de la USR/PLUS. Nu toți suntem la fel! Nu mai tolerați crima. Corupția ne omoară!!!!!!", a scris Andrei Caramitru pe pagina de facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel