ANAF scoate la licitație un avion de pasageri. Costă mai puțin decât o mașină

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

ANAF scoate la licitație publică o aeronavă McDonnel Douglas, al cărei preț începe de la 75 000 euro, mai puțin decât o mașină nouă de lux. 

ANAF scoate la licitație avionul de pasageri care aparținea uneia dintre firmele lui Ovidiu Tender. Licitația pornește de la prețul de 374 587 lei, la care se va adăuga și TVA în valoare de 19%. Avionul nu pare a fi într-o stare foarte bună, probabil aceasta fiind și cauza prețului ceva mai scăzut.

Aeronava produsă de McDonnel Douglas, înainte de fuziunea cu Boeing care este acum scoasă la licitație are o capacitate de 155 de locuri și poate zbura fără realimentare pe o distanță de 3800 de kilometri. Avioanele au fost produse începând cu anul 1979 și au fost unele dintre cele mai de succes în acea perioadă. Au fost vândute aproximativ 1200 de bucăți, până în anul 2000 atunci când a fost produsă ultima aeronavă de acest tip. 

Persoanele interesate de achiziționarea aeronavei care i-a aparținut lui Ovidiu Tender pot depune oferte până la data de 19.06.2023.

2. -imagine fara descriere- (bord-avion-1.jpg)

"Serviciul executari silite cazuri speciale Bucuresti organizeaza in data de 20.06.2023, ora 14, la sediul din Bucuresti, str. Lucretiu Patrascanu nr. 10, corp B, cam. 202, licitatia pentru valorificarea urmatorului bun mobil:- aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricatie 49119, nr. imatriculare. YR-OTN, pret de pornire 374587 lei (exclusiv TVA).Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la adresa de mail [email protected] sau la nr. tel. 0786543421," anunță ANAF. 

3. -imagine fara descriere- (interior-avion.jpg)

 

Ovidiu Tender, condamnat în celebrul dosar cu Alina Bica

 

Pe 27 noiembrie 2019, Alina Bica a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Conform DNA, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul 'RAFO', instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.

Ovidiu Tender se află astăzi în libertate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel