ANAF o execută pe Diana Șoșoacă. Lucian Heiuș: „Are un comportament ca orice contribuabil rău-platnic”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatoarea Diana Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi are un comportament ca orice alte contribuabil rău platinic, a declarat, luni, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi din păcate are un comportament ca orice alte contribuabil rău platinic. În loc să-şi achite obligaţiile pe care le are găseşte sau inventează duşmani şi lansează şi scenarii, fanteziste de multe ori, că cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: din punct de vedere al ANAF-ului impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul. A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a spus Lucian Ovidiu Heiuş.

El a menţionat că din punct de vedere al ANAF, senatoarea este un contribuabil ca oricare altul şi se supune aceloraşi legi.

 

Peste 70.000 de contribuabili nu au virat către stat impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă

 

Peste 71.000 de contribuabili se află în prezent în situaţia de a li se face sesizări penale pentru nevirarea către stat a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă, conform OUG 130/2021, a anunţat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş.

Aceştia vor primi de la începutul săptămânii următoare notificări de la ANAF cu prezentarea situaţiei în care se află.

„Peste 71.000 de contribuabili se află în prezent în situaţia de a li se face sesizări penale pentru nevirarea către stat a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă, conform OUG 130/2021. Aceştia vor primi de la începutul săptămânii următoare notificări de la ANAF cu prezentarea situaţiei în care se află, cu propunerile de remediere a situaţiei, dar şi cu mesajul că în lipsa unei rezolvări, se va aplica legea la literă, adică vor urma sesizările penale. Aceste notificări sunt un ultim demers de prevenţie pe care îl putem face înainte de sesizările penale”, a scris, pe Facebook, în luna iulie, şeful Fiscului. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel