ANAF a luat măsuri restrictive pentru conturile reprezentanței în România a companiei aeriene ruse Aeroflot

Alexandra Curtache / 18 Martie 2022, 15:56
ANAF a luat măsuri restrictive pentru conturile reprezentanței în România a companiei aeriene ruse Aeroflot
ANAF a luat măsuri restrictive pentru conturile reprezentanței în România a companiei aeriene ruse Aeroflot

Măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei au fost puse în aplicare şi vizează disponibilităţile aflate în conturile bancare active ale Aeroflot Reprezentanţă, controlată indirect de trei persoane supuse sancţiunilor internaţionale, informează vineri Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Entitatea Aeroflot - Reprezentanţă (CUI 6320110) este reprezentanţa în România a companiei Aeroflot PJSC Rusia, companie deţinută de Guvernul rus în proporţie de 57,34%. În cadrul organelor de conducere ale entităţii Aeroflot PJSC Rusia se regăsesc trei persoane supuse sancţiunilor internaţionale respectiv, preşedintele Consiliului de Administraţie, Vitaly Gennadyevich Savelyev, preşedintele Consiliului de conducere, Mikhail Igorevich Poluboyarinov, şi membru al Consiliului de Administraţie Sergey Viktorovich Chemezov", se menţionează în comunicat.

Din analiza informaţiilor din bazele de date la care ANAF are acces, se confirmă faptul că Aeroflot PJSC este controlată indirect de persoanele menţionate mai sus.

 

„Se îngheaţă toate fondurile şi resursele economice care aparţin Aeroflot”Astfel, potrivit ANAF, au fost puse în aplicare prevederile art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, conform cărora "se îngheaţă toate fondurile şi resursele economice care aparţin, se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entităţi sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în lista din anexa I."

"Măsurile luate vizează disponibilităţile aflate în conturile bancare active ale Aeroflot Reprezentanţă, controlată indirect de persoanele fizice listate Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov şi Sergey Viktorovich Chemezov, deschise la banca Raiffeisen Bank SA, respectiv: RO60RZBR0000060015045177; RO62RZBR0000060003770249; RO85RZBR0000060002407567, aşa cum reiese din Ordinul preşedintelui ANAF de blocare a fondurilor şi resurselor economice care se află în proprietatea ori posesia sau sunt controlate direct sau indirect de entitatea Aeroflot Reprezentanţă, nr. 420/16.03.2022, publicat în Monitorul Oficial nr 262/17.03.2022.", se precizează în comunicat.

 

Sancţiunile internaţionale au fost aplicate după ce autorităţile competente au efectuat toate cercetările necesareTotodată, ANAF precizează că, în procesul de luare a deciziilor privind punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale, autorităţile competente efectuează toate cercetările necesare ţinând seama de situaţie, inclusiv dacă este nevoie de consultarea autorităţilor competente din orice alt stat.

"Menţionăm că art. 20 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2008 reglementează obligaţia de confidenţialitate în sensul că informaţiile deţinute în legătură cu persoanele sau entităţile desemnate pot fi transmise numai în condiţiile prevăzute de lege. Astfel, în conformitate cu art.19 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.202/2008, ordinul de blocare se publică în Monitorul Oficial al României, dată de la care informaţiile respective devin publice", se mai spune în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0