Ana Birchall, după ce Alina Bica a fost prinsă în Italia: „Hai cu toți fugarii acasă că prea râd în nas românilor cinstiți”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a reacționat în această seară după ce fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost prinsă în Italia și se află, vineri, în custodia Poliției.

„Bravo politiei romane si celei italiene! Asa cum am mai spus, cooperarea si dialogul bilateral poate ajuta extrem de mult in astfel de cazuri. Hai cu toti fugarii acasa ca prea rad in nas romanilor cinstiti si statului roman... si da trebuie recuperat fiecare leu furat statului roman!”, a scris Ana Birchall pe pagina de Facebook.

În urma cooperării polițienești internaționale, precum și a relației dintre miniștrii de interne român și italian, polițiștii din Italia au identificat și reținut, vineri seara, pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, și pe Ioan Bene. Cei doi erau urmăriți internațional în baza mandatelor de arestare.

Alina Mihaela Bica era urmărită internațional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul București, pentru favorizarea făptuitorului. Aceasta are de executat 4 ani închisoare.

Ioan Bene era urmărit internațional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul București, pentru fals sub înscrisuri sub semnatură privată, dare de mită, evaziune fiscală. Acesta are de executat 6 ani și 2 luni închisoare.

Poliția Română a anunțat că cei doi urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând să fie prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predării către România.

Poliția Română nu poate da, la acest moment, detalii cu privire la operațiunea de vineri seara, procedurile judiciare fiind în derulare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel