Ana Birchall, dezvăluiri din culisele „epocii Dragnea“: „Viorica Dăncilă a jurat pe Biblie înainte să fie premier“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul Ana Birchall a afirmat în repetate rânduri că a fost urmărită și hărțuită de diverși politicieni cu legături la vârful PSD. Ea a dezvăluit ce pățeau unii dintre colegii ei în regimul Dragnea dacă nu răspundeau comenzilor.

Fostul ministru al Justiției a afirmat, în emisiunea Legile Puterii din această seară, moderată de Mădălina Dobrovolschi, că Viorica Dăncilă și Tudorel Toader ar fi fost puși de fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, să jure pe biblie că vor depune toate eforturile pentru ca legile controversate pe Justiției - amnistia și grațierea - să fie adoptate, pentru ca Dragnea să scape de închisoare. Episodul cu Dăncilă s-ar fi derulat la Scroviștea.

Stelian Negrea: Există în PSD cineva care să se uite la domnia Legii într-o cheie normală?

Ana Birchall: Eu m-am opus și de aceea am fost remaniată. Eu tocmai de aceea nu mă las păcălită de noile mărturisiri publice ale domnului Tudorel Toader. 

Mi-am dat seama: cred că acum, pe 18 (n.r. iunie) este o discuție la Comisia de la Veneția și cred că voia să își formuleze  apărarea... Eu nu l-am auzit pe Tudorel Toader să se opună SIIJ-ului așa cum am făcut eu. Nici să țină la observațiile MJ. Domnul Tudorel Toader a fost parte, a știut ce se petrece în comisia Iordache. Să dai vina acum numai pe Parlament, mi se pare o lașitate.

Puși să jure pe biblie?

 

Mădălina Dobrovolschi: A avut oare Liviu Dragnea o înțelegere cu Tudorel Toader, înainte de al pune pe funcție, că îi va servi instrumentele necesare pentru a-l scăpa de închisoare: amnistie, grațiere?

Ana Birchall: Eu știu că da. Dar nu a fost numai cu Dragnea, ci și cu Tăriceanu. Ca să fim corecți: Tudorel Toader a fost propus și asumat de ALDE. (...) Dacă vorbim de onoare, trebuia să își fi dat demisia până în acest moment (n.r. din Comisia de la Veneția), nu să fi așteptat să fie revocat de Parlamentul României.

Mădălina Dobrovolschi: Erau puși să jure pe biblie?

Ana Birchall: Așa se discuta... Nu știu sigur dacă și Tudorel Toader, dar doamna Dăncilă sigur DA. Înainte să fie numit premier. Eu am aflat lucrurile astea în momentul în care am avut această discuție cu doamna Dăncilă, când mi-am asumat portofoliul de ministru al Justiției și i-am zis foarte direct, în față, să nu se aștepte de la mine să dau amnistie, să dau grațiere, să fac nenorociri în Justiție. Din contră: voi face exact cum am făcut și când am fost prima dată ministru -  pe perioada protestelor, tot ceea ce înseamnă, cu responsabilitate și în apărarea sistemului de drept și a domniei legii. Știți ce jurământ e important? Atunci când ești investit într-o funcție și juri pe Constituție, pentru că acela e un jurământ față de cetățeanul român.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel