Amicul lui Mihai Bendeac, Radu Micu, senzație la Chefi la Cuțite. Dumitrescu: „E o farfurie care se predă la școala de bune maniere“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
„Mai mare râsul: SPIT Medgidia a trimis o somație de plată unei persoane care a decedat acum 40 de ani”,
„Mai mare râsul: SPIT Medgidia a trimis o somație de plată unei persoane care a decedat acum 40 de ani”,

Mihai Bendeac a venit la Chefi la Cuțite! Dar doar ca  să-l susțină pe Radu Micu, care îi este bun prieten și coleg de breaslă. Acesta din urmă a ales să gătească un preparat special, o rețetă din 1841, despre care chef Florin Dumitrescu a spus c este „o farfurie care se predă la școala de bune maniere“.

Mihai Bendeac și Radu Micu sunt actori și prieteni încă de pe vremea când erau colegi de facultate. Juratul iUmor, de la Antena 1, a venit să își susțină amicul la emisiune Chefi la cuțite. „Am venit cu ăsta micu' să îl asculte oamenii ăștia“, a zis amuzat Bendeac. „Da, m-a scos în lume“, a replicat Radu în același ton.

Cei doi actori au povestit o întâmplare amuzantă pe care au trăit-o demult, într-o tabără în studenție.

„Am fost într-o tabără în facultate și dormeam mai mulți în pat. Eram eu, o colegă și el. El credea că imediat lângă el este colega și la un moment dat în timpul nopții s-a întors, încercând să dezvolte o chestie sexuală cu colega, a început să mă mângăie pe mine în tot felul de zone, ajungând și în zonele intime unde... nu a dat de colega.  Eu nu ziceam nimic pentru că eram convins că era colega și chiar se mișca bine. Nu mă așteptam la asta“, a povestit Bendeac. 

„Problema mea a fost când am deschis ochii și am văzut că e Mișu și reacția mea a fost...du-te băi de aici și l-am împins...A fost minunat momentul ăla, amândoi credeam că e altcineva între noi...“, a intervenit Radu Micu. 

Amicul lui Mihai Bendeac, Radu Micu, senzație la Chefi la Cuțite

 

Radu Micu a surprins chefii cu o rețetă deosebită: „Trei scuze doi tocmagi împărățești căzuți în pădure”, un preparat pe care spune că l-a regăsit într-o carte de bucate scrisă de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi în 1841. „Mi-e foarte greu să zic ce conține, e ca un aluat de Clafoutis. Te înnebunește de cap“, a adăugat acesta.

„De ce a denumit-o așa - „Trei scuze doi tocmagi împărățești căzuți în pădure”? Pentru că unul va lipsi de pe farfurie, va fi luat și se va observa lipsa lui“, a explicat actorul.

„S-au închis teatrele și am început să caut rețete un pic mai vechi și m-am oprit pe la 1900. În cercetarea asta am aflat că prima carte de bucate a apărut în Moldova și a fost scrisă de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi. M-am apucat de a recrea rețete foarte vechi românești, cele mi vechi posibile. Mă fascinează ce au mâncat ei în trecut pentru că sunt cu totul alte gusturi față de ce mâncăm noi în prezent, tehnicile sunt altele. Un ingredient în toate farfuriile din vrea aceea era fumul“, a povestit Radu Micu.

Chef Florin Dumitrescu: „E o farfurie care se predă la școala de bune maniere“

 

„Mie îmi place bucătăria în sine fiindcă mi se pare că vorbește despre o țară mai mult decât poate să o facă orice diplomat. O asemănare între bucătărie și actorie? Cred că e foarte important să le faci pe amândouă relaxat, din plăcere. La fel e și la teatru și în bucătărie”, a explicat actorul Radu Micu.

Banda a dus cele trei farfurii chefilor, care au fost surprinși când au văzut ineditul desert din farfurie, Florin Dumitrescu chiar a fotografiat totul. „Asta este o farfurie pe care trebuie s-o iei frumos așa, ca la casa regală. Asta cred că este o farfurie despre care se vorbește și în codul bunelor maniere. E o farfurie care se predă la școala de bune maniere, așa învață domnișoarele de la curte să fie prințese”, a fost de părere Florin Dumitrescu.

„E la momentul lui de creație”, a glumit Cătălin Scărlătescu pe seama pasiunii pentru fotografie a colegului său de platou.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel