Amestecă puțină făină cu apă călduță. Aplică pasta formată pe față, iar rezultatul te va încânta. Tenul tău va străluci

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Amestecă puțină făină cu apă călduță. Aplică pasta formată pe față, iar rezultatul pe va încânta. Tenul tău va străluci
Amestecă puțină făină cu apă călduță. Aplică pasta formată pe față, iar rezultatul pe va încânta. Tenul tău va străluci

Oricine s-a confruntat cu problema neplăcută a coșurilor de pe față. Apar când îți este lumea mai dragă, sunt inestetice și dureroase. O alimentație dezechilibrată sau prea grasă, fumatul, constipația și stresul favorizează apariția coșurilor.  Unii recomandă folosirea unui produs antibacterian pentru față, dar este recomandată o loțiune naturală făcută în casă. Iată cum poți scăpa de coșuri folosind metode naturale, de la bunica.

Tenul predispus la coșuri trebuie atent curățat, atât dimineața, cât și seara. Pentru curățire sunt potrivite discurile demachiante, care se folosesc o singură dată, apoi se aruncă. Nu folosi săpun pe față, deoarece îți poate irita pielea.

Pregătește maioneză și apoi toarn-o pe cap. Pare greu de crezut, dar va face minuni pentru părul tău!

Mască de argilă verde. Diluează puțină argilă verde cu apă până se formează o pastă, apoi aplic-o în strat subțire pe față. Las-o să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. După aceea se aplică o felie de lămâie pe coș

Mască cu făină. La fiecare 10 zile amestecă puțină făină cu apă călduță până se formează o pastă subțire pe care o aplici pe față. Las-o să acționeze 10 minute și apoi clătește.

Nu mai arunca apa de orez. E cel mai bine păzit secret de frumuseţe din Asia

Mască cu bicarbonat de sodiu. Amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Pune pasta pe un disc de bumbac și aplic-o pe față, masează delicat tenul timp de câteva secunde. Clătește.

 

Cuișoarele, aliatul tău în lupta cu acneea 

 

Loțiune de față cu sare pentru tratamentul coșurilor: Îmbibă o bucată de cârpă din bumbac într-un amestec compus dintr-o lingură de sare și 120 ml apă și aplică pe coșuri de 2-3 ori pe zi. Lasă soluția să acționeze o oră și apoi clătește.

Loțiune de curățat tenul cu portocale și cuișoare. Într-o cratiță  pune ½ l de apă și când clocotește adaugă coaja de la o portocală. Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară. După ce s-a răcit, adaugă câteva cuișoare. Folosește infuzia pe post de loțiune demachiantă și șterge-ți fața cu ajutorul unui disc de bumbac îmbibat în această loțiune.

 

Amestecă usturoi cu miere și lămâie: Siropul contra răcelii pe care bunicile îl pregăteau în secret

Loțiune de curățat cu ceai și lămâie. Infuzează 2 linguri de ceai negru în 250 ml apă clocotită, timp de 20 de minute. Lasă să se răcească. Strecoară. Adaugă în infuzie sucul unei jumătăți de lămâie. Agită. Alte remedii naturiste pentru coșuri.

 

Drojdia de bere face minuni pentru ten

 

Drojdie de bere. Taie în 8 părți egale un cub de drojdie proaspătă și ține câte o bucățică în gură până se topește, din 4 în 4 ore, de 2 ori pe săptămână.

Oțet de mere. Până se usucă și dispare coșul, aplică un disc de bumbac înmuiat în oțet de mere de câteva ori pe zi.

Amestecă usturoi zdrobit cu miere și piper. Cum să prepari cel mai puternic antibiotic natural cunoscut

Baie de aburi. Deși ia ceva timp, încearcă să faci seara, sau în weekend o baie de abur care este bună împotriva coșurilor. Stai 4-5 minute cu capul sub un prosop deasupra unui bol cu apă foarte fierbinte. Apoi tamponează fața cu o batistă de hârtie umezită cu o loțiune tonică.

 

De ce apar coșurile?

 

Acneea vulgară este o afecțiune comună a pielii care survine ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee (glande care secretă sebum) și se manifestă prin puncte negre, puncte albe sau coșuri care apar pe piele. Se pot forma și chisturi, leziuni mai profunde care pot lăsa cicatrici dacă nu sunt tratate adecvat. Acneea este cauzată nu doar de blocarea porilor epidermei cu sebum, ci și de inflamațiile declanșate de bacteria Propionibacterium acnes, o bacterie care există în mod normal pe tegument și care nu pune probleme, dar care se dezvoltă în exces ca urmare a supraproducției de sebum.

Acneea afectează peste 80% dintre adolescenți, dar poate surveni și la vârsta adultă. Aproape fiecare dintre noi s-a confruntat cu această problemă. Deși nu este o afecțiune gravă, acneea este deranjantă și uneori greu de tratat, fiind nevoie uneori chiar de mai mulți ani pentru a scăpa de ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel