Nu mai arunca apa de orez. E cel mai bine păzit secret de frumuseţe din Asia

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Nu mai arunca apa de orez. E cel mai bine păzit secret de frumuseţe din Asia
Nu mai arunca apa de orez. E cel mai bine păzit secret de frumuseţe din Asia

Apa de orez este unul din cele mai bine păstrate secrete de frumusețe din Asia, fiind folosita încă din cele mai vechi timpuri.

Atunci când vorbim de frumusețe, de multe ori, lucrurile mărunte sunt cele pe care tindem să le trecem cu vederea. Suntem atrași de strălucire, de reclamă și de materialele de marketing inteligente. Dar dacă ai afla că există un produs de frumusețe uimitor care se află chiar acum în dulapul tău. E vorba de apa de orez, secretul faimoaselor gheișe din Japonia.

Apa de orez și beneficiile extraordinare pentru frumusețe

 

Folosirea apei de orez în ritualurile de frumusețe nu este ceva nou. Ea datează din perioada antică Heian (794-1185), când doamnele de la curtea Japoniei erau cunoscute pentru că aveau părul frumos și lung, care ajungea până la podea. Secretul lor era apa de orez, bogată în minerale şi vitamine (B1, C, E) care ajută la catifelarea şi tonifierea pielii.

Apa de orez îmbunătățește elasticitatea firului de par. Conține un carbohidrat numit inositol care repară părul deteriorat și îl protejează de factorii externi. Inositolul rămâne în păr chiar și după ce l-ați clătit, astfel că își menține proprietatea de protejare a părului împotriva deteriorării.

Un alt efect al apei de orez este cel anti-mătreață.

Mătreața este, pentru unele persoane, o amenințare permanentă. Utilizată în mod regulat, apa de orez combate eficient aceasta problemă. Folosește-o după fiecare baie și vei fi surprinsă de rezultate.

Sfat: Ceaiul verde este un adaos excelent la apa de orez, deoarece oferă strălucire suplimentară părului dumneavoastră.

Proprietăţile calmante ale apei de orez o fac un remediu eficient împotriva iritaţiilor sau a altor afecţiuni ale pielii, mai ales în cazul dermatitei atopice. Se recomandă efectuarea de băi cu apă de orez de două ori pe zi. 

Vezi și: 8 beneficii neștiute ale ceaiului de urzici. E darul naturii pentru frumusețe și sănătate

 

Numeroase beneficii și pentru sănătate

 

Pe lângă beneficiile extraordinare pentru frumusețe, apa de orez este un lichid adjuvant pentru organism. Astfel, consumul apei de orez are multe beneficii pentru sănătate. Datorită celor 8 aminoacizi esenţiali pe care îi conține, apa de orez ajută la regenerarea ţesuturilor şi muşchilor și la îmbunătăţirea funcţiilor cardiovasculare ale organismului. Totodată, furnizează un aport important de energie datorită conţinutului ridicat de carbohidraţi. 

Apa de orez te poate ajuta și în cazul arsurilor solare, întrucât ajută la refacerea foarte rapidă a pielii. Se aplică ușor pe piele, cu ajutorul unor dischete demachiante din bumbac. În acest caz, apa de orez trebuie să fie rece, pentru calmarea suplimentare a pielii.

Cum se prepară apa de orez 

 

Apa de orez este apa în care se ține la înmuiat orezul. După ce l-ați fiert, puteţi păstra lichidul la frigider cel mult 4 zile.

Rețeta simplă:

Se folosește 1 cană de orez alb la 6 căni de apă. Suplimentar, putem pune coajă de pomelo sau grepfrut. 

Se clătește ușor orezul, se strecoară și se pune deoparte. Se spală orezul în 4 căni de apă. Boabele de orez se freacă printre degete și între palme timp de 10 minute, după care se lasă încă 20 de minute. Se strecoară orezul și se păstrează apa. 

Se adaugă coaja de pomelo sau grepfrut în apa strecurată și se fierbe timp de 10-15 minute. 

Lasă apa să se răcească și păstreaz-o într-un loc uscat sau chiar la frigider.

Atenție: a nu se confunda cu apa fiartă de orez, care are alte utilizări.

Vezi și: De ce să pui o cană cu orez în şifonier. Cele mai populare trucuri cu orez

 

Acest articol este pur informativ. Colectivul StiriDiaspora.ro nu are calitatea de a prescrie un tratament medical sau de a stabili niciun tip de diagnostic. Vă rugăm să consultați un medic pentru rezolvarea problemelor de sănătate sau în cazul prezentării oricărui tip de afecțiune sau disconfort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel