Amestecă o linguriță de cafea cu una de miere și 3 picături de vitamina E. Aplică crema sub ochi, iar rezultatul va fi peste așteptări

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Amestecă o linguriță de cafea cu una de miere și 3 picături de vitamina E. Aplică crema sub ochi. Rezultatul va fi peste așteptări.
Amestecă o linguriță de cafea cu una de miere și 3 picături de vitamina E. Aplică crema sub ochi. Rezultatul va fi peste așteptări.

Pe langa efectele energizante, cafeaua ne oferă și alte beneficii, cum ar fi cele cosmetice. Și ar fi pacat să nu folosi acest ingredient naturist în diverse rețete de înfrumusețare. Poți să îți prepari singură produse cosmetice cu zaț de cafea pentru ten și pentru corp.

 

Cafeaua ne ajută să scăpăm de starea de somnolență dimineața, dar poate avea efecte benefice și asupra pielii. Potrivit experților, cafeaua ne ajută să ținem la distanță acneea, ridurile, cearcănele și celulita. 

Substanțele din cafea au un rol important în repararea celulară, producția de colagen și reducerea inflamațiilor. De asemenea, vitamina B3 și acidul clorogenic din cafea reduc riscul apariției melasmei, a ridurilor, cearcănelor și celulitei.

Foarte benefică este exfolierea cu zaț de cafea. Acesta reduce aspectul de coajă de portocală și îmbunătățește circulația sângelui. Exfolierea pielii cu zaț de cafea înlătură celulele moarte și conferă pielii un aspect proaspăt, reîntinerit. Totodată, stimulează sistemul limfatic.

 

Iată ce măști minune putem face din cafea

 

Cafeaua previne sau ameliorează acneea. Antioxidanții și acidul clorogenic din cafea ajută la desfundarea porilor inflamați. 

Zdrobește cinci pastile de aspirină, amestecă-le cu miere și apă caldă. Tenul va întineri cu această mască chiar și cu zece ani

Reduce cearcănele: Amestecă 1 linguriță de cafea cu 1 linguriță de miere și 2-3 picături de vitamina E. Aplică acest mix sub ochi, așteaptă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Diminuează celulita – cafeaua are proprietatea de a dilata vasele de sânge, ceea ce duce la creșterea fluxului sanguin și ameliorarea condițiilor pielii. Exfolierea periodică a pielii cu zaț de cafea conferă strălucire, fermitate și un tonus mai bun.

Cremă minune, făcută în casă. După câteva aplicări a tratamentului, vei avea un ten ca de bebeluș

Melasma este una dintre cele mai frecvente afecţiuni dermatologice în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani. Această afecţiune a pielii constă în apariţia unor pete pigmentare maronii sau gri-albăstrui pe faţă, în special pe pomeţi, deasupra buzei superioare, pe frunte şi pe bărbie, dar şi pe alte zone ale corpului, cum sunt braţele, trunchiul, pieptul sau gâtul.

 

Tratament eficient pentru corp 

 

Cu zațul de cafea poți prepara unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru corp, care luptă cu celulita și pielea uscată.

Tratament minute pentru celulită: Amestecă într-un boc jumătate de cană de zaț de cafea proaspăt și cald cu 1-2 linguri de ulei de măsline. Aplică această pastă peste zonele problemă, masând circular câteva minute. După aceea, înfășoară-te în folie de plastic și lasă tratamentul să își facă  efectul timp de 15-20 de minute. Clătește-te bine și aplică o crema hidratantă.

Amestecă piper și cafea cu puțin ulei de măsline: Ingredientele ieftine și la îndemână, care te scapă de celulită fără efort

Loțiune de corp cu cafea: Se ia o jumătate de cană de ceara mărunțită, o jumătate de cană de ulei de măsline ori de ulei de cocos, o jumătate de cană de unt de cacao, 350 ml de cafea fierbinte, câteva capsule de vitamina E uleioasă. Topește ceara și untul de cacao prin metoda la bain-marie, după care adaugă și uleiul folosit. Compoziția nu trebuie să fiarbă. Între timp, pregătește cafeaua. Amestecă mixul de unt și ulei cu cafea, ținând cont ca ambele compoziții trebuie să fie fierbinți. În timpul procesului de răcire, amesteca frecvent compoziția, astfel încât cafeaua să nu se separe. Spre final, adaugă capsulele de vitamina E. Produsul se păstrează în frigider și se folosește după duș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel