America trimite peste 10.000 de soldați în Europa pentru o nouă rotație

Liviu Ludovic |
Data publicării:

SUA trimit 10.500 de noi trupe în Europa pentru a înlocui soldații care au fost desfășurați anterior, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, potrivit The Guardian.

John Kirby a precizat că aceste detașări sunt „înlocuiri de unități” și că rotațiile vor avea loc în următoarele săptămâni și în timpul verii: „Va fi o rotație în timp”.

„Aceste mutări sunt concepute pentru a răspunde la mediul de securitate actual. În plus, aceste forțe nu vor lupta în Ucraina. Ele vor sprijini apărarea robustă a aliaților din NATO”, a mai spus Kirby.

Conform acestuia, aceste mutări nu sunt permanente.

Citește în continuare: Şeful Pentagonului a vorbit cu ministrul rus al Apărării, cerându-i armistiţiu "imediat" în Ucraina

 

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit vineri cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, cerându-i un armistiţiu "imediat" în Ucraina şi evidenţiind importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii între Statele Unite şi Rusia.

Este prima conversaţie a şefului Pentagonului cu ministrul rus al Apărării de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie.

"Pe 13 mai, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru prima dată după 18 februarie", a declarat vineri după-amiază John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington, citat de postul de televiziune CNN.

Lloyd Austin "a îndemnat la instaurarea imediată a unui armistiţiu în Ucraina şi a evidenţiat importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii" între Statele Unite şi Rusia, precizează Pentagonul.

Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane

 

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce țara se pregătește pentru o "nouă și lungă fază de război", conform BBC.

Oleksiy Reznikov a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui "să planifice meticulos resursele" și să "evite greșelile" pentru a câștiga războiul. Deja, a spus el, Rusia a suferit o "înfrângere strategică".

Sosirea de arme străine și "stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a continuat el.

Dar, înainte de aceasta, Ucraina "se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile".

"Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie", a prezis el.

"Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare", a conchis ministrul apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel