Amendă usturătoare pentru șoferii care utilizează incorect claxonul mașinii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Amendă usturătoare pentru șoferii care utilizează incorect claxonul mașinii / Foto: Unsplash
Amendă usturătoare pentru șoferii care utilizează incorect claxonul mașinii / Foto: Unsplash

Există de fapt câteva reguli cu privire la momentul și locul în care puteți folosi claxonul mașinii. Iar încălcarea acestora, șoferii din Marea Britanie ar putea primi o amendă de 1.000 de lire sterline.

Dacă suntem sinceri cu noi înșine, cei mai mulți dintre noi am claxonat la un moment dat din frustrare față de un alt șofer. Ai putea să mergi cu viteză fără nicio grijă pe lume, iar apoi cineva apare de nicăieri și îți taie calea.

Sângele vă explodează în vene și vă treziți că țipați la ei și claxonați, ca și cum acest lucru ar duce la ceva. Dacă recunoașteți această scenă, ar fi bine să citiți mai departe, pentru că ați putea fi sancționat cu o amendă uriașă.

 

Amendă de 1.000 de lire sterline pentru claxonarea neregulamentară

 

Există ,de fapt. câteva reguli cu privire la momentul și locul în care puteți folosi claxonul mașinii.

Conform legii, există două situații specifice în care automobiliștii nu pot folosi claxonul și ar putea fi amendați drastic dacă o fac.

Prima este atunci când mașina este staționată, iar a doua este dacă treceți printr-o zonă urbană noaptea târziu sau dimineața devreme.

O zonă urbană este definită ca fiind o zonă în care există o limită de viteză de 30 de mile pe oră și iluminatul stradal. Singurul motiv pentru care cineva ar avea voie să claxoneze în această situație este pentru a evita un accident.

 

Ce prevede codul rutier

 

Codul rutier prevede următoarele: "Claxonul trebuie folosit numai pentru a avertiza pe cineva de orice pericol datorat unui alt vehicul sau de orice alt tip de pericol, și nu pentru a vă semnala supărarea.

Este ilegal să folosești un claxon la un vehicul în mișcare pe un drum restricționat, practic un drum care are lumini stradale și o limită de 30 de mile pe oră, între orele 23:30 și 07:00 a.m.", conform Ladbible.

Dacă sunteți prins folosind claxonul atunci când nu aveți voie să o faceți, ați putea plăti o amendă fixă de 30 de lire sterline.

Acum, deși această sumă poate părea mică, dacă este vorba de un incident deosebit de grav sau dacă decideți să faceți apel la decizie și pierdeți, aceasta ar putea ajunge la o sumă considerabilă de 1.000 de lire sterline.

 

Iată încă o regulă de parcare care ar putea să le golească buzunarele șoferilor

 

Acest lucru vine după ce un expert în domeniul auto a dezvăluit că o regulă de parcare foarte puțin cunoscută ar putea, de asemenea, să le golească buzunarele șoferilor.

Pentru mulți, parcarea paralelă este un coșmar absolut. Voi parca cu plăcere la kilometri depărtare de locul în care mă duc de fapt pentru a evita să încerc să mă răsucesc și să mă întorc cu stângăcie între alte două mașini.

Și pentru a spori și mai mult stresul, Christian Williams, care este prezentator pentru compania de concursuri auto BOTB, spune că parcarea în direcția greșită poate duce la o factură de 1.000 de lire sterline.

El a declarat pentru The Sun: "Multe dintre legile care se referă la conducerea în Marea Britanie sunt înțelese de majoritatea utilizatorilor de drumuri și nu ar prezenta prea multe probleme. Dar ceea ce îi surprinde pe șoferi sunt legile mai puțin obișnuite - acestea sunt cele la care probabil nu vă gândiți atunci când vă aflați la volan."

Conform Codului de conduită pe șosea, regula se află la numărul 248.

Aceasta spune așa: "NU TREBUIE să staționați pe un drum pe timp de noapte cu fața împotriva direcției fluxului de trafic, decât dacă vă aflați într-un loc de parcare recunoscut."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel