Ambasadorul Marii Britanii, întâlnire cu Viorica Dăncilă

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a apreciat că "prim-ministrul a descris abordarea diferită a Guvernului său în ceea ce privește subiecte legate de domeniul justiției și a semnalizat intenția de a depăși aspectele negative ale Ordonanțelor de Urgență pentru a promova mai bine interesele economice ale României cu Marea Britanie și cu alte țări."

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a felicitat Marea Britanie cu ocazia celebrării Zilei Naționale în România în data de 6 iunie.

"La rândul său, ambasadorul Noble a felicitat-o pe doamna Prim-ministru pentru energia și hotărârea clară de a porni pe un nou drum. 

Prim-Ministrul și ambasadorul au trecut în revistă progresul realizat în diferite arii ale relației bilaterale. În contextul în care Marea Britanie se pregătește pentru o ieșire ordonată din Uniunea Europeană, Prim-ministrul a confirmat dorința Guvernului României de a consolida relația cu Regatul Unit.

Prim-ministrul a descris abordarea diferită a Guvernului său în ceea ce privește subiecte legate de domeniul justiției și a semnalizat intenția de a depăși aspectele negative ale Ordonanțelor de Urgență pentru a promova mai bine interesele economice ale României cu Marea Britanie și cu alte țări. Ambasadorul a adus în discuție activitatea unui număr mare de organizații neguvernamentale britanice în România, multe dintre acestea implicate în promovarea intereselor grupurilor marginalizate și a protecției mediului. Prim-ministrul a spus că dorește să faciliteze activitățile ONG-urilor și a fost de acord să se intereseze cu privire la aspecte legate de mediul de operare a ONG-urilor pentru ca acestea să poată juca în România același rol esențial pe care îl au în Marea Britanie", se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Marii Britanii.

Foto: British Embassy Bucharest

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel