Ambasadorul Italiei în România, mesaj pentru medicii români: „Bun venit trupelor noastre! Luptăm în același război”

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, le-a transmis un mesaj de mulțumire medicilor români care au luptat în linia întâi în Itaia împotriva infecției cu coronavirus.

„Prezența mea aici este pentru a mulțumi tuturor acestor angajați din domeniul sănătății care s-au întors din țara mea, unde ne-au acordat un ajutor foarte important. Suntem aici ca să le spunem un bun venit trupelor noastre și spun "trupele noastre" pentru că așa simțim, luptăm în același război și aceste trupe luptă în primia linie împotriva inamicului.

Citește și Medicii români din Italia s-au întors acasă. Ludovic Orban: „Vă mulțumesc!"

Au venit la bordul unui avion militar care a adus echipamente de protecție donate de Papa Francisc. Nu e vorba de o stradă cu sens unic, nu e vorba nici de o stradă cu două sensuri, e mai mult un cerc și trebuie să ne ajutăm reciproc. România este mândră, pe bună dreptate, că se află în acest cerc al solidarității. Așa că, încă o dată, vă mulțumesc tuturor”, a declarat ambasadorul Italiei în România, care i-a întâmpinat pe medici la întoarcerea în țara noastră.

Medicii și asistenții români care i-au ajutat pe italieni timp de două săptămâni s-au întors acasă. În avionul care i-a adus, un C-27 J Spartan al Forțelor Aeriene, se află și materialele donate de Papa Francisc spitalului din Suceava, epicentrul epidemiei de COVID-19 din România.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

24 mai 2020, 19:20 in Știri
Horoscop, luni, 25 mai 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy