Ambasadorul Italiei în România: „Fraternitatea româno-italiană are rădăcini mult prea adânci în trecut”

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a declarat, astăzi, la Cluj, că fraternitatea româno-italiană nu se limitează doar la simplul fenomen migrator, ci are rădăcini mult mai adânci, istorice.

„Fraternitatea româno-italiană este un fenomen care se duce dincolo de simplul fenomen migrator dintr-o parte şi din cealaltă, adică din Italia înspre România şi dinspre România spre Italia, şi care cu siguranţă are rădăcini mult prea adânci în trecut, dincolo de cei zece ani de când România e în UE. (...) Suntem popoare foarte, foarte asemănătoare, nu doar în ceea ce priveşte limba, ci şi modul în care gândim, în care înfruntăm problemele vieţii. (...) Atunci când sărbătorim fraternitatea româno-italiană, sărbătorim, de fapt, fraternitatea latină”, a spus Marco Giungi.

Citește și Corina Crețu, despre ROMÂNII din Italia: „Cel mai mare FENOMEN migrator de SUCCES"

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a participat la evenimentul "Fraternitatea italo-română - La fratellanza italo-romena", organizat de Clubul Italian de Afaceri, care a avut ca temă generală "Italia şi România - relaţii şi consecinţe după intrarea ultimei în Uniunea Europeană - analiză din punct de vedere economic, istoric, cultural, religios".

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy