Ambasadorul Italiei în România: „Fraternitatea româno-italiană are rădăcini mult prea adânci în trecut”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a declarat, astăzi, la Cluj, că fraternitatea româno-italiană nu se limitează doar la simplul fenomen migrator, ci are rădăcini mult mai adânci, istorice.

„Fraternitatea româno-italiană este un fenomen care se duce dincolo de simplul fenomen migrator dintr-o parte şi din cealaltă, adică din Italia înspre România şi dinspre România spre Italia, şi care cu siguranţă are rădăcini mult prea adânci în trecut, dincolo de cei zece ani de când România e în UE. (...) Suntem popoare foarte, foarte asemănătoare, nu doar în ceea ce priveşte limba, ci şi modul în care gândim, în care înfruntăm problemele vieţii. (...) Atunci când sărbătorim fraternitatea româno-italiană, sărbătorim, de fapt, fraternitatea latină”, a spus Marco Giungi.

Citește și Corina Crețu, despre ROMÂNII din Italia: „Cel mai mare FENOMEN migrator de SUCCES"

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a participat la evenimentul "Fraternitatea italo-română - La fratellanza italo-romena", organizat de Clubul Italian de Afaceri, care a avut ca temă generală "Italia şi România - relaţii şi consecinţe după intrarea ultimei în Uniunea Europeană - analiză din punct de vedere economic, istoric, cultural, religios".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel