Ambasadorul Israelului, reacție după ce Maia Morgenstern a fost profund jignită de un om de cultură: „Astfel de discuții, sancționate fără întârziere“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Actriță Maia Morgenstern a fost jignită într-un mod inimaginabil. Chiar un chiar de un om de cultură a făcut o remarcă antisemită la adresa acesteia. Ambasadorul Israelului, David Saranga, a transmis un mesaj de susținere pentru marea artistă.

„Îmi exprim susținerea pentru dna Maia Morgenstern, un simbol nu numai pentru comunitatea evreiască, ci pentru întreaga Românie. Discuția la care dna Maia Morgenstern a asistat ieri este o dovadă tristă a latenței antisemitismului și rasismului. Sper ca astfel de discuții să fie sancționate fără întârziere, de fiecare dintre noi. Este inacceptabil ca, în aceste vremuri, oameni de cultură să nu cunoască semnificația cuvântului «jid…» Jovialitatea nu este o scuză pentru ignoranță”, a scris David Saranga pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Maia Morgenstern, JIGNITĂ în mod inimaginabil de un om de cultură: "Tremur! M-a lovit o scârbă fără margini"

Maia Morgenstern a rămas stupefiată în momentul în care a auzit jignirea care i-a fost adresată, cu atât mai mult cu cât a venit din partea unui om de cultură. Totul s-a petrecut chiar în București, la o întâlnire care ar fi trebuit să promoveze cultura printre elevi. 

„Am încremenit. Ce-ați spus? Răspunsul a venit promt, relaxat: „Hai, nu te mai supăra. Am spus așa în glumă...”Nu, nu pot să nu mă supăr! Nu când îl pronunță oameni de cultură. Nu când este pronunțat într-un cadru oficial. Și nimeni n-a părut deranjat.În afară de mine, căci am ajuns, normal, să mă simt eu deplasată că m-a lovit o scîrbă fără margini.Nu. Nu accept! E grav. E urât. Sunt rănită.Tremur," a  spus Maia Morgenstern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel