Ambasadorul Israelului, David Saranga, își încheie misiunea în România. Premierul Ciucă l-a primit la Palatul Victoria 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a primit, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, în vizită de rămas bun, la încheierea misiunii sale în România.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii s-au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, realizările în domeniul cooperării militare, în domeniul securităţii, al sănătăţii şi al economiei, dar şi elemente ce pot fi dezvoltate la nivelul cooperării în managementul apelor, agricultură şi securitatea cibernetică, unde există spaţiu de dezvoltare a colaborării, pe fondul provocărilor viitoare.

Premierul Nicolae Ciucă i-a mulţumit ambasadorului Saranga pentru întreaga sa activitate la Bucureşti.

"Preluând mandatul într-o perioadă dificilă, acesta a reuşit, prin prezenţa şi activităţile sale inedite să schimbe lucrurile, să le reaşeze pe făgaşul normal şi să determine o apropiere şi simpatie unanimă faţă de sine şi de agenda sa în România", se arată în comunicat.

Israelul consideră România un partener foarte important, printre primii trei din Europa



La rândul său, ambasadorul David Saranga a remarcat că realizările au fost pe măsura aşteptărilor şi a relaţiei tradiţionale foarte bune între părţi.

"România este cotată de către Israel între primii trei parteneri în UE, tot astfel cum Israelul este pentru România cel mai important partener din Orientul Mijlociu", se evidenţiază în comunicat.

Prim-ministrul Ciucă şi ambasadorul Israelului au analizat in extenso evoluţia conflictelor din apropierea celor două state, în Siria şi Ucraina, conflicte care influenţează ambele părţi.

"Contextul complex este cel care recomandă extinderea relaţiilor bilaterale şi menţinerea relaţiilor sectoriale în domenii care marchează o relaţie strategică", menţionează Guvernul.

La finalul întrevederii, prim-ministrul Ciucă i-a urat succes ambasadorului David Saranga în activitatea viitoare şi a exprimat încrederea că acesta va rămâne un apreciat "ambasador" al României în Israel, aşa cum îl recomandă toată activitatea desfăşurată în ţara noastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel