Ambasadorul Germaniei, REACȚIE după acuzațiile lui Dăncilă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a reacționat, astăzi, după ce premierul Viorica Dăncilă a acuzat diplomaţii că au refuzat să discute cu ea. El spune că au refuzat individual, nu în grup, aşa cum au şi semnat scrisoarea trimisă la Guvern.

Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la Bucureşti: „Am vrut să ne exprimăm opinia în grup, sunt îngrijorări pe care le împărtăşim în acest grup şi solicitarea a fost să mergeam în grup. Această cerere a fost refuzată.

Este în totalitate în responsabilitatea prim-ministrului, dar am vrut să explicăm puţin de ce am simţit să facem aceste precizări auzite", potrivit Digi24.

Citește și Legi justiție. SUA și alte 11 țări, AVERTISMENT pentru România

12 ambasade au cerut, miercuri, autorităților din România să nu facă modificări legislative care ar slăbi statul de drept și lupta împotriva corupției.

Dăncilă a făcut referire la acest mesaj transmis de reprezentanțele diplomatice a 12 țări, prin care României i se solicită să nu ia măsuri care ar putea afecta statul de drept.

Citește și Viorica Dăncilă, răspuns după avertismentul ambasadorilor: „Nu fac ei agenda Guvernului"

„Tot azi am văzut punctul de vedere a unui grup de ambasadori. Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador, dar au refuzat. Le reamintesc că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităților statelor lor, pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda premierului și n-o să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, cum ambasadorii noștri în fiecare stat, fie membru UE sau stat terț, au respect pentru statul respectiv", a spus ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel