Ambasadori și diplomați străini, observatori la alegerile parlamentare din România

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai mulți ambasadori, inclusiv Laurence Auer, ambasadoarea Franței, au vizitat, duminică, mai multe secții de votare din București, în diverse momente ale zilei, inclusiv sediul BEC, în cadrul unui Program electoral de observare a alegerilor parlamentare, transmite AEP.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a organizat un Program electoral de observare a alegerilor parlamentare, cu participare internațională, care s-a desfășurat exclusiv în ziua alegerilor din data 6 decembrie 2020”, transmite AEP.

Din cauza restricțiilor legate de transportul internațional și ținând cont de lista statelor aflate ȋn zona roșie de infectare cu COVID-19, la acest program au fost transmise invitații doar ambasadelor străine în România și organizațiilor internaționale care au birouri regionale în țara noastră.

„Au răspuns invitației Autorității ambasadori și oficiali ai diplomației din Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Hașemit al Iordaniei, Thailanda, Tunisia, Canada, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Republica Moldova, Indonezia, India, precum și doi reprezentanți din partea Organizației Internaționale a Francofoniei. Salutăm prezența E.S. Laurence Auer, ambasadoarea Franței, E.S Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadoarea Tunisiei, și E.S Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei. Reprezentanții misiunilor diplomatice, ȋnsoțiți de reprezentanți din cadrul AEP, au vizitat mai multe secții de votare din București, în diverse momente ale zilei, inclusiv sediul Biroului Electoral Central”, se arată în comunicatul AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă a luat toate mӑsurile pentru respectarea regulilor de sănătate publică, atât pentru prevenirea infectării participanților, cât și a persoanelor cu care aceștia au interacționat pe durata programului electoral. AEP a efectuat un program similar pentru observarea alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel