Ambasada României. Schimbarea legislației muncii din Germania va avea impact asupra muncitorilor detașați sau sezonieri 

Nicoleta Baciu / 6 aug 2020, 19:06 Salveaza PDF Comentarii
ambasada_romaniei_germania
ambasada_romaniei_germania

La data de 4 august, Ambasada României la Berlin a organizat o întâlnire de consultare a conducerii Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) cu membri ai diasporei academice și a rețelelor profesionale. Din delegația DRP au făcut parte domnul Ovidiu Burdușa, secretar de stat, Irina Neacșu, director general și Mihăiță Dohotar, consilier, echipa DRP fiind însoțită de domnul Viorel Badea, senator, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării.

 

Din partea diasporei a fost prezent un grup al inițiativei Ambasadei dedicată diasporei academice și rețelelor profesionale: profesori universitari, cercetători, oameni de cultură, doctori în științe, alături de reprezentați ai mediilor profesionale și ai mediului asociativ din arealul circumscripției consulare Berlin. Întâlnirea a fost organizată cu un număr limitat de participanți, ținând cont de toate măsurile de precauție specifice contextului pandemic. Din partea Ambasadei au participat șeful misiunii diplomatice, ambasadorul Emil Hurezeanu, gazda reuniunii, Miheia Diculescu-Blebea, prim-colaborator, Ioana Manole, atașat pentru probleme de muncă, Iulian Costache, responsabil de proiect.


Conducerea DRP a prezentat obiectivele și programelor cadru de finanțare pe care le derulează în beneficiul comunităților de români din străinătate, precum și problematica urgențelor înregistrate la nivelul comunităților diasporei, mai ales în contextul pandemiei COVID-19.
Șeful misiunii diplomatice, Ambasadorul Emil Hurezeanu, gazda evenimentului, a făcut o prezentare generală asupra diasporei române din Germania și a problemelor stringente pe care Ambasada le gestionează în mod curent: situația muncitorilor sezonieri, cazurile de contaminare virotică din diferite medii profesionale și sociale ale diasporei, impactul asupra modificărilor de legislație a muncii din Germania (mai ales pe segmentul muncitorilor detașați sau sezonieri).

Au fost purtate discuții și în legătură cu mesajele intens mediatizate referitoare la așa zisele cazuri de „sclavagism modern”, șeful misiunii diplomatice subliniind că Ambasada s-a mobilizat pentru fiecare situație ce i-a fost adusă la cunoștință, inclusiv pe calea emisiunilor din mass-media, semnalând totodată și diferențele sau deformările semnificative de mesaj ce au însoțit adesea relatările de acest gen. A fost reliefată, de asemenea, activitatea constantă de suport a Ambasadei derulată pentru schimbarea legislației muncii în Germania, cu impact mai ales asupra muncitorilor detașați sau sezonieri, aspect ce urmează a fi discutat în perioada imediat următoare inclusiv între autoritățile federale germane și cele din România, printr-o vizită ce va avea loc la București în luna august.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy