Ambasada României, mesaj după ce Germania a fost scoasă de pe lista "galbenă". Mai trebuie să prezinte românii test PCR?"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ambasada României în Germania a venit cu precizări pentru cetăţenii români care se întorc în ţară după ce Germania a fost scoasă de pe lista ţărilor 'galbene' sau 'de risc'.

Citeşte şi: Lista "galbenă" a fost actualizată. Se intră în carantină din peste 60 de state

“GERMANIA NU MAI FIGUREAZĂ PE LISTA STATELOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT STABILITĂ DE AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA 

Potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr.11/19.02.2021, începând cu data de 20 februarie 2021, orele 12, Germania ???????? nu mai figurează pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat.

Aceasta înseamnă că persoanele care sosesc în România din Germania nu mai trebuie să prezinte un document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și nu mai sunt obligate să intre în carantină.

‼ Atenție ‼ De la regulile de mai sus există numeroase excepții. De exemplu, acestea nu se aplică persoanelor care, înainte de a intra în România, s-au aflat în zone cu risc epidemiologic ridicat, și nici persoanelor care prezintă simtome specifice invecției cu virusul SARS-CoV-2 etc.

‼ Atenție ‼ În condițiile în care lista statelor cu risc epidemiologic ridicat poate suferi modificări, pe fondul evoluțiilor epidemiologice, vă recomandăm să vă informați înainte de a călători în România pe pagina Institutului Național de Sănătate Publică din România / Centrul național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile - http://cnscbt.ro

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (HCNSU) nr. 11 din 19 februarie 2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea poate fi consultată pe site-ul https://stirioficiale.ro/hotarari”, se arată pe paagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel