Ambasada României în Marea Britanie, anunţ pentru românii afectaţi de pandemia coronavirus. Cum vor putea cere asistenţă consulară online

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa: Flickr.com
sursa: Flickr.com

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pune la dispoziția cetățenilor români aflați în situații de urgență din cauza pandemiei COVID-19 un formular online de înregistrare pentru a solicita asistență consulară.

Potrivit comunicatului emis de instituţie, formularul se aplică celor care se regăsesc în următoarele situații: turist în UK, student ERASMUS, cetățeni aflați în UK pentru intervenții chirurgicale/tratament, muncitori sezonieri/ lucrători cu contracte temporare de muncă încetate ca rezultat a COVID19.

Formularul electronic este disponibil pe pagina de web a misiunii diplomatice a României la Londra la adrese : hwww.ambasada-romaniei.co.uk/ro/covid-19

Formularul este o modalitate alternativă la canalele obișnuite, liniile telefonice și adresele de email, prin intermediul cărora putem fi contactați de cetățenii români fără rezidență permanentă în Marea Britanie și care au nevoie de sprijinul  consular al misiunii diplomatice și al oficiilor consulare ale României din Regatul Unit.

Menționăm că Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, prin intermediul Secției Consulare Londra, al Consulatului General de la Manchester și al Consulatului General de la Edinburgh, continuă să asigure asistență consulară cetățenilor români aflați în situații dificile și să efectueze servicii consulare pentru cazurile de urgență, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.).

Reamintim că, pentru a contacta reprezentanții misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României din Regatul Unit și a solicita asistență consulară, cetățenii români aflați în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au la dispoziție următoarele numere de telefon și adrese de email:

Secţia Consulară Londra
Email: [email protected]
Tel: (+44) (0) 7503 882992
Tel: (+44) (0) 7425 285318
Tel: (+44) (0) 7738 716335

Consulatul General al României la Manchester
Email: [email protected]
Tel: (+44) (0) 7535 604342

Consulatul General al României la Edinburgh
Email: [email protected]
Tel: (+44) (0) 7951 858445

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel