Ambasada României în Italia, avertisment pentru cetăţeni: Nu apelaţi la aceşti "consultanţi". Nu sunt colaboratorii noştri

Andreea Cosma / 9 apr 2021, 17:56 Salveaza PDF Comentarii
Ambasada Romaniei in Italia (sursa foto: Facebook)
Ambasada Romaniei in Italia (sursa foto: Facebook)

Ambasada României în Italia le reaminteşte cetăţenilor din peninsulă  despre programările online pentru serviciile consulare şi lansează un avertisment cu privire la firme sau persoane ce se pretind consultanţi sau colaboratori ai oficiilor consulare.

„Vă reamintim că programările pentru serviciile consulare se obțin exclusiv prin intermediul aplicației informatice creată de Ministerul Afacerilor Externe: www.econsulat.ro. În cazul în care întâmpinați probleme în efectuarea programării, vă rugăm să consultați pagina

https://www.informatiiconsulare.ro/mae/ro-ro/intrebarifrecvente

sau ghidurile publicate pe pagina noastră de internet: https://roma.mae.ro/node/479.

FOARTE IMPORTANT - Oficiile consulare nu percep taxe pentru programări sau pentru prestarea de servicii consulare, cu excepția celor prevăzute de lege: contravaloarea blanchetei pașaport simplu electronic - 59 euro, pașaport simplu temporar - 20 euro, 3 euro - pentru servicii (ex: procuri) cu incidență notarială.

Vă recomandăm să nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai Secției Consulare a Ambasadei sau ai oficiilor consulare din Italia. Oficiile consulare nu colaborează cu astfel de entități.

Apelând la un intermediar, vă expuneți inclusiv la riscul sustragerii de date personale și nu veți avea posibilitatea să efectuați modificări asupra cererii dumneavoastră, să vă reprogramați sau să adăugați documente la cerere.

În actualul context al pandemiei, la fel ca în cazul tuturor instituțiilor care activează pe teritoriul Italiei, oficiile consulare ale României au luat măsuri pentru furnizarea de servicii consulare în condiții de siguranță și predictibilitate, aspect care a dus și la o ajustare a numărului de locuri disponibile pentru programări într-un interval de aproximativ 30 de zile. Vă recomandăm să verificați periodic disponibilitatea unor noi locuri și să efectuați programarea la oficiile consulare pe www.econsulat.ro în mod individual.

Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada și oficiile consulare depun eforturi constante pentru îmbunătățirea serviciilor consulare. Una dintre prioritățile MAE este reforma acestor servicii, pentru a eficientiza activitatea consulară și a facilita accesul cetățenilor români la serviciile consulare. În acest context, sunt prevăzute inclusiv modernizarea și eficientizarea serviciilor de call-center și a portalului www.econsulat.ro.

Informații suplimentare referitoare la prestarea serviciilor consulare sunt disponibile aici:

-  https://roma.mae.ro/node/485

-  https://www.econsulat.ro/Home/CumFunctioneazaSistemul

-  http://www.mae.ro/taxonomy/term/451/1”, se arată pe pagina Ambasadei.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy