Ambasada României în Germania, precizări despre condiţiile de intrare în ţară pentru români

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ambasada României în Germania a transmis un mesaj cu precizări privind instituirea suplimentară a obligației prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 la intrarea în Germania.

“În continuarea mesajului din 5 februarie 2021 referitor instituirea suplimentară a obligației prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 la intrarea în Germania a persoanelor care călătoresc din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat,  menționăm mai jos unele din măsurile care rămân valabile în contextul pandemiei Covid-19.

Atenţie: lista de mai jos NU este exhaustivă, informații complete fiind disponibile pe paginile de internet ale autorităților române competente. 

Astfel, pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat, între care și Germania, rămân valabile inclusiv următoarele măsuri:

- se aplică măsura intrării în carantină pentru o perioadă de 14 zile;

- în plus, începând cu 12.02.2021, ora 00.00, se instituie obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în România.

Rămân valabile următoarele excepții:

- persoanele care intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile (la domiciliu/adresa declarată) au posibilitatea de a ieși din carantină în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru Sars-CoV-2 în a 8-a zi, cu rezultat negativ și nu prezintă simptomele specifice Covid-19;

- persoanele care rămân pe teritoriul României mai puțin de 3 zile (72 de ore) nu vor intra în carantină dacă prezintă un test negativ pentru Sars-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore anterior sosirii în România;

- excepții de la obligativitatea prezentării unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2 sunt precizate în Hotărârea nr. 7 din 04.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, disponibilă la adresa

https://stirioficiale.ro/hotarari/hotarare-nr-7-din-04-02-2021-a-cnsu

Informații complete despre măsurile aplicabile în România în contextul pandemiei Covid-19 se găsesc la următoarele adrese:

- portalul STIRIOFICIALE.RO - https://stirioficiale.ro/hotarari

- pagina Institutului Național de Sănătate Publică din România, Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile - http://cnscbt.ro .

Pentru că lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate suferi modificări, vă recomandăm să vă informați înainte de a călători în România de pe pagina https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19 “, se arată pe pagina Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel