Ambasada României în Franţa, anunţ despre noile măsuri de restricţie. Când pot veni muncitorii români

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ambasada României în Franţa face precizări cu privire la noile măsuri care intră de astăzi în vigoare şi vine cu noi informaţii privind permisiunea muncitorilor români pe teritoriul Franţei.

"De luni, 11 mai, noi măsuri intră în vigoare pe teritoriul Franței, în cadrul planului de relaxare a restricțiilor de izolare a populației. Totodată, starea de urgență a fost prelungită până la data de 10 iulie a.c.. Precizăm că starea de urgență reprezintă cadrul legal pentru aplicarea măsurilor necesare de stopare a epidemiei", se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Instituţia a prezentat apoi cele mai importante măsuri noi care care au fost precizate în cadrul conferinței de presă a Premierului Edouard Philippe, la data de 7 mai a.c. și care intră în vigoare de luni:

Deplasările pe distanțe de peste 100 km

- Vor fi limitate la motive profesionale și familiale cu caracter urgent. Un document justificativ-tip va fi necesar, va fi disponibil pe site-ul Ministerului de Interne. Drumurile mai lungi de 100 km vor fi autorizate în limitele departamentului de domiciliu. Nerespectarea acestei reguli este sancționată cu amendă de 135 de euro, care poate crește în caz de recidivă.

- Vor fi controale ale poliției și jandarmeriei pe arterele rutiere, în gări și aerogări.

- La orice control este necesar un document din care să reiasă domiciliul.

Transportul în comun

- Traficul în mijloacele de transport în comun va fi redemarat, dar nu la capacitatea maximă (ex. regia transportului public parizian - RATP prevede un trafic de 70% din capacitatea normală). Un scaun din două va fi accesibil.

- Este obligatoriu pentru călători să poarte mască de protectie. Nerespectarea acestei măsuri se sancționează cu amendă de 135 de euro.

- În regiunea Ile-de-France, la orele de vârf, transporturile vor fi rezervate persoanelor care dețin un document justificativ din partea angajatorului sau care au un motiv urgent (convocare de către un judecator, însoțirea unui minor etc.). Nerespectarea acestei reguli se sancționează, de asemenea, cu amendă de 135 de euro.

- Formularele tip necesare deplasărilor cu transportul în comun sunt disponibile pe următoarele linkuri*Formular tip

- document justificativ pentru un motiv urgent https://www.prefectures-regions.gouv.fr/…/Auto-attestation_

**Formular tip - document justificativ pentru deplasările profesionale (se completează de către angajator) https://www.prefectures-regions.gouv.fr/…/attestation%20pro…

Redeschiderea parcurilor și grădinilor publice

- Va fi permisă, cu excepția departamentelor în 'roșu': Ile-de-France, Hauts-de-France, Bourgogne-Franche-Comté și Grand-Est.

*** Varianta integrală actualizată a calendarului anunțat de guvernul francez în cadrul planului de relaxare a măsurilor de izolare a populației în contextul epidemiei de Covid-19 este disponibilă pe pagina noastră web pe linkul https://paris.mae.ro/local-news/1377

 

Despre accesul muncitorilor români în Franţa

 

Ambasada a făcut un anunț important şi pentru cei care doresc să vină la muncă în Franţa:

"Reamintim că restricțiile privind accesul pe teritoriul Franței se mențin. Ca urmare, accesul lucrătorilor detașați, sezonieri sau cu contract de muncă NU este permis în Franța, deocamdată.

Vă vom ține ține la curent cu evoluția situației", a mai precizat Ambasada României în Franţa.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel