Ambasada României, anunţ pentru românii care locuiesc în Paris

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
franta_paris_masca
franta_paris_masca

Ambasada României în Franța reaminteşte românilor care locuiesc în Paris că de azi, 10 august, purtarea măștii de protecție este este obligatorie pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani, în aer liber.

 

Astfel de azi, cei care locuiesc în Paris sunt obligaţi să poarte masca protecție este este obligatorie în anumite zone foarte aglomerate din #Paris și alte 4 departamente din Île-de-France: Hauts-de-Seine (92) , Seine-Saint-Denis (93), Val-de-Marne (94), Val-d'Oise (95).

Cetăţenii au obligativitatea de a purta mască în spaţiile deschise, mai ales în zonele aglomerate şi în punctele turistice.

Rata cazurilor pozitive cu noul coronavirus din metropola pariziană este de 2,4% comparativ cu media naţională de 1,6%, potrivit oficialilor francezi. Până în prezent, Franţa a înregistrat aproximativ 200.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 30.000 de decese asociate bolii. Franţa a reuşit să încetinească răspândirea virusului încă din iunie, dar perioada vacanţelor este dificilă deoarece oamenii ignoră regulile de distanţare socială. Peste 400 de persoane sunt depistate pozitiv pentru COVID-19 zilnic, iar cei mai afectaţi provin din grupul cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Directorul Direcției Generale de Sănătate din Ministerului Sănătăţii, Jerome Salomon, a emis un avertisment cu privire la situaţia pandemică actuală: "Virusul continuă să circule foarte activ la nivel mondial. Există o tendinţă ascendentă în Franţa şi Europa", a declarat Salomon într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel