Alte două explozii la Kabul. Biden va face declarații. Statul Islamic revendică atacul. Ultimă oră

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Alte două explozii la Kabul
Alte două explozii la Kabul

Alte două explozii au avut loc în Kabul, Afganistan, iar președintele Joe Biden va face declarații în scurt timp.

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul criminal comis joi în apropierea aeroportului din Kabul, a relatat site-ul specializat SITE Intelligence, relatează AFP şi Reuters.

Într-un comunicat difuzat de agenţia sa de propagandă Amaq, SI susţine că unul dintre combatanţii săi s-au apropiat la mai puţin de „5 metri de militarii americani” şi şi-a declanşat încărcătura explozivă.

La rândul său, Reuters relatează, citând canalul de Telegram al Amaq, că un atentator sinucigaş al SI „a reuşit să ajungă lângă o mare adunare de translatori şi colaboratori ai armatei americane de la tabăra Baran de lângă aeroportul din Kabul şi a detonat centura cu explozibili în mijlocul lor, ucigând 60 de oameni şi rănind peste 100, inclusiv luptători talibani”.

Comunicatul SI nu menţionează decât un singur atentator sinucigaş şi o singură bombă. Totuşi Pentagonul a informat că au existat două atentate sinucigaşe, urmate de un atac armat. SUA au ameninţat gruparea SI cu represalii în Afganistan.

Aceste atentate s-au soldat cu „cel puţin” între 13 şi 20 de morţi şi 52 de răniţi, a declarat pentru AFP principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid. Un responsabil sanitar al guvernului precedent a declarat că bilanţul ar putea atinge 60 de morţi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel