Alexandru Cumpănaşu, NOI „dezvăluiri”: O ROMÂNCĂ a fost preluată în Bolzano. Era „colet special”

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, scrie pe Facebook că are date despre traficul de tinere şi cum sunt acestea ascunse în Italia, menţionând cazul unei fete dusă din România şi preluată în Bolzano la doar două zile de la dispariţia Alexandrei.

Redăm postarea lui Alexandru Cumpănaşu:

„Noi informaţii despre reţelele europene de trafic de persoane

⚠ Pe 27 iulie, un apropiat al unei călăuze specializate în transportul victimelor reţelelor de prostituţie din Italia a asistat la un transfer al unei tinere dintr-un autoturism care o aducea din România, într-o dubă (utilitară) care urma să o transporte la o destinaţie din sudul peninsulei, unde urma să fie ascunsă de eventualele controale ale Poliţiei şi Carabinierilor. G.T este barman şi lucrează într-un local frecventat de indivizi dubioşi, unii dintre ei proxeneţi care îşi plasează fetele în special în zonele de atracţie turistică.

Cel mai important element al dezvăluirilor aflate de investigatorii din echipa mea, este că pe harta de tranzit a reţelelor de trafic de persoane din Italia apare o localitate (despre care nici un trust de presă din România nu a pomenit până acum). Transferul victimei, despre care G.T a povestit succint, cu o teamă vizibilă şi extrem de zgârcit în detalii, a avut loc în Bolzano, o localitate din nordul Italiei, Tirolul de Sud.

G.T are un amic bun, M. ... care a lucrat şi el ca barman, dar care s-a schimbat radical în ultimii doi ani. Şi-a părăsit locul de muncă şi fiind un pasionat al curselor ilegale de maşini, a intrat într-un anturaj dubios (din care făceau parte dealeri de droguri, comercianţi de lucruri furate şi proxeneţi). Ulterior, a fost văzut de foarte multe ori la volanul unor maşini scumpe. A plecat din oraş şi venea doar de câteva ori pe lună ca să îşi vadă familia.

M. s- a lăudat lui G.T că lucrează pentru un "boss" din Roma care are "fete la stradă" în toată Italia. De fapt G.T este un transportator al "coletelor speciale" care trebuie introduse în Italia şi relocate ulterior rapid în ascunzători sigure.

În noaptea de 27 iulie, G.T a fost sunat de M. care i-a spus că vrea să îl vadă pentru că este în oraş, unde trebuie să livreze un "colet ". Cei doi s-au întâlnit în barul unde G.T lucrează. G.T a profitat de întâlnire pentru a încerca să împrumute 600€ de la M. (având nevoie de bani). M. i-a dat banii pe loc şi a pomenit de un transport special pe care l-a dus la bun sfârşit în acea noapte. Trebuia să se întâlnească cu nişte intermediari care să preia de la el o tânără "din România" despre care primise indicaţii clare că trebuie să aibă mare grijă. Transferul a avut loc la intersecţia străzilor Via Verona cu Via Arezzo din Bolzano puţin după ora 01:00. G.T a mai aflat că era vorba de o fată din România, care trebuia de urgenţă să "ajungă în sud, pe căi ocolite" pentru a se evita filtrele şi controalele de pe autostradă.

Investigatorii au aflat că, de obicei astfel de transferuri se făceau la Vicenza, dar de data aceasta a fost vorba de un transport care a necesitat o atenţie sporită. Tocmai din acest considerent, M. a ales oraşul natal, Bolzano pe care îl cunoştea "ca în palmă" şi putea astfel garanta succesul operaţiunii.

Presa din România a lansat în ultima perioadă o serie întreagă de "dezvăluiri" despre a căror autenticitate refuz deocamdată să mă pronunţ. Asta tocmai pe considerentul că în anchetele profesioniste contează informaţiile verificate şi la prima mână şi nicidecum zvonurile şi bănuielile unora.

Mi-aş dori din tot sufletul ca tânără transferată de mafioţii italieni din Bolzano, să fie Alexandra şi ca tot acest calvar prin care trece familia mea să se termine cât mai repede, cu întoarcerea sa acasă.

Oricât de mult şi-ar dori asta şi investigatorii din echipa mea, aceştia nu fac aprecieri personale. Pentru aceştia contează fapte, indicii şi probe clare. Această bătălie contracronometru pentru dezvăluirea reţelelor transfrontaliere de trafic de persoane continuă, echipa mea urmărind piste în întreagă Europă".

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy