Alertă în SUA. Toate zborurile interne, oprite la sol până la ora 16.00: Haos în traficul aerian din cauza unei defecțiuni tehnice majore

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Toate companiile aeriene au primit ordin să întrerupă zborurile interne de pe întreg teritoriul Statelor Unite al Americii, după o defecțiune majoră a sistemului Administrației Federale a Aviației (FAA).

Un sistem al Administrației Federale a Aviației, care furnizează piloților notificări pe care trebuie să le citească înainte de a zbura, se confruntă cu o întrerupere, afectând zborurile în Statele Unite.

Zborurile din Statele Unite au fost blocate miercuri dimineață, după ce Administrația Federală a Aviației a ordonat ca toate plecările interne să fie amânate până la ora 9.00 ET (ora 16.00, ora României) pentru a permite agenției să verifice informațiile de siguranță.

Aproximativ 1.230 de zboruri în interiorul, spre și dinspre SUA au fost întârziate miercuri dimineață, în jurul orei 7:29 ET, potrivit site-ului online de urmărire a zborurilor FlightAware Aproximativ 108 zboruri erau listate ca fiind anulate.

Separat, United Airlines a anunțat într-o declarație miercuri dimineață că a amânat temporar toate zborurile interne până cel puțin la ora 10 a.m. ET (ora 17.00, ora României).

Alertă în SUA. Toate zborurile interne, oprite la sol până la ora 16.00

 

"Sistemul FAA care trimite în timp real pericole și restricții de zbor importante tuturor piloților de linii aeriene comerciale - Notice to Air Missions (NOTAM) - suferă în prezent o întrerupere la nivel național. United a amânat temporar toate zborurile interne și va emite o actualizare atunci când vom afla mai multe de la FAA", potrivit NBC.

Într-un tweet, Southwest Airlines și-a îndemnat clienții să verifice starea zborului lor în aplicația Southwest sau pe site-ul lor.

Aproximativ 760 de zboruri în interiorul, spre și dinspre Statele Unite au fost întârziate miercuri dimineață, în jurul orei locale 6:30, potrivit site-ului online de urmărire a zborurilor FlightAware. Aproximativ 90 de zboruri erau listate ca fiind anulate.

Haos în traficul aerian din cauza unei defecțiuni tehnice majore

 

"Operațiunile din întregul Sistem Național de Spațiu Aerian sunt afectate", a precizat FAA într-un comunicat.

"FAA lucrează pentru a restabili sistemul de notificare a misiunilor aeriene. Efectuăm verificări finale de validare și repopulăm acum sistemul", a precizat aceasta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel