Alertă în SPANIA. O regiune intră în carantină: Nimeni nu intră, nimeni nu iese

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Autorităţile regionale spaniole iau măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariţia unor noi focare de COVID-19, precum purtarea măştii, închiderea localurilor pe timp de noapte sau limitarea deplasărilor populaţiei, relatează joi agenţia EFE.

În localitatea Totana, din regiunea Murcia, 55 de persoane au fost confirmate pozitiv în ultimele ore, toate având în comun prezenţa într-un club de noapte.

Guvernul regional a anunţat joi plasarea în carantină a acestei localităţi cu 32.000 de locuitori şi care este acum unul dintre focarele majore de coronavirus din Spania. Localnicii sunt obligaţi să rămână în case, ieşirile fiind permise numai pentru procurarea de alimente sau medicamente. Ieşirea şi intrarea în oraş sunt de asemenea interzise.

În oraşul Zaragoza, capitala provinciei Aragon, primăria a decis sancţionarea participanţilor la aşa-numitele ''botellón'', petreceri în spaţii publice în aer liber cu grupuri de tineri care consumă alcool.

Ministerul spaniol al Sănătăţii a raportat miercuri 730 noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ al îmbolnăvirilor după încheierea stării de alertă, pe 21 iunie. În prezent în ţară sunt 224 de focare active, cele mai afectate fiind regiunile Aragon şi Catalonia, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel