ALERTĂ în Italia! Peste 10.000 de persoane, EVACUATE din centrul unui oraș cu mulți ROMÂNI pentru dezamorsarea unei BOMBE

Peste 10.000 de persoane care locuiesc în centrul istoric al oraşului Torino au fost evacuate temporar astăzi pentru dezamorsarea unei bombe engleze, rămasă neexplodată din timpul celui De-al Doilea Război Mondial, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

„În zona roşie”, în jurul Via Nizza, centrul oraşului, locuitorii au fost pur şi simplu evacuaţi în timp ce alte 50.000 de persoane au fost sfătuite fie să plece, fie să rămână în casele lor între orele 7:00 (06:00 GMT) şi 16:00.

Primarul oraşului, afiliat Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem, membră a coaliţiei la putere), doamna Chiara Appendino, a mers la Via Nizza şi urmează să viziteze populaţia evacuată temporar şi instalată într-un centru de primire din zona târgului Lingotto, la marginea oraşului.

Este o bombă engleză de 500 de kilograme, având în centru 65 de kilograme de dinamită, lansată în urmă cu peste 70 de ani de avioane ale aliaţilor în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

În timpul operaţiunii de dezamorsare, spaţiul aerian de deasupra oraşului Torino va fi închis şi circulaţia trenurilor în gara Porta Nuova va fi oprită.

Comandantul Elvio Pascale, care coordonează operaţiunea de dezamorsare, a explicat că procedura că va consta mai întâi în dezactivarea siguranţelor bombei. „Va fi cea mai delicată parte care va dura până la şapte ore”, a spus ofiţerul italian.

Apoi, un camion va transporta dispozitivul dezamorsat până în localitatea Cirie, unde va fi aruncat în aer într-o carieră dezafectată.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy