Alertă în Grecia! Operațiune majoră de salvare după ce o navă cu 500 de migranți a dispărut: Ambarcațiunea lansase apelul SOS

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Alertă în Grecia! Operațiune majoră de salvare după ce o navă cu 500 de migranți a dispărut: Ambarcațiunea lansase apelul SOS
Alertă în Grecia! Operațiune majoră de salvare după ce o navă cu 500 de migranți a dispărut: Ambarcațiunea lansase apelul SOS

O operaţiune de salvare era în curs marţi dimineaţa în largul insulei elene Creta, după ce o ambarcaţiune cu circa 500 de migranţi la bord a trimis un semnal SOS, a anunţat paza de coastă a Greciei, informează AFP.

„Putem vedea ambarcaţiunea. Ea pluteşte în derivă. Există un mare număr de oameni la bord”, a declarat un purtător de cuvânt al pazei de coastă, precizând că numărul lor este între 400 şi 500, potrivit apelului SOS primit de autorităţi.

Operaţiunea este una dificilă din cauza rafalelor puternice de vânt din această zonă situată la sud-vest de Creta, cea mai mare insulă a Greciei.

Paza de coastă a precizat că a primit apelul SOS în noaptea de luni spre marţi, după miezul nopţii.

Două nave cargo, un petrolier şi două pescadoare italiene se aflau în apropiere pentru a oferi ajutor, a adăugat paza de coastă elenă.

 

Traficanţii de migranţi folosesc deja o rută mai lungă şi mai periculoasă



Urmare a întăririi patrulelor pazei de coastă elene şi ale agenţiei europene pentru supravegherea frontierelor Frontex în Marea Egee, traficanţii de migranţi folosesc deja o rută mai lungă şi mai periculoasă la sud de Creta pentru a putea intra în Uniunea Europeană.

Însă dramele umane se înmulţesc din cauza riscurilor la care se supun migranţii care urcă la bordul unor ambarcaţiuni precare pe o mare furtunoasă, toamna şi iarna.

 

Mai multe persoane au murit în naufragii



Pe 11 octombrie, cel puţin 30 de persoane au murit în două naufragii în largul insulelor Lesbos şi Kythira. La începutul lui noiembrie, mai multe persoane au murit în două naufragii simultane.

Potrivit datelor oferite de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), 299 de persoane au murit sau au fost date dispărute în Marea Mediterană de la începutul lui 2022, comparativ cu 111 pe parcursul întregului an trecut.

Grecia, Italia şi Spania se numără printre principalele ţări de sosire pentru migranţii veniţi din Africa şi Orientul Mijlociu, dornici să ajungă în Uniunea Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel