Alertă în Franța. INCENDIILE au distrus mai multe case și sute de hectare de teren

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Incendiile au distrus mai multe case şi sute de hectare de teren în sudul Franţei, în contextul în care ţara se confruntă cu un val de căldură record, informează dpa, potrivit Agerpres. 

Mai multe incendii sunt în continuare active în departamentul Gard (sud), o regiune cu puţine precipitaţii, unde temperaturile au atins 45 de grade Celsius.

Presa franceză a raportat sâmbătă că incendiile au deteriorat sau distrus complet 10 clădiri din departamentul Gard.

De asemenea, peste 550 de hectare de teren au ars şi 15 pompieri şi 6 poliţişti au avut de suferit de pe urma căldurii în timpul operaţiunilor de stingere a flăcărilor, a precizat postul de radio France Bleu.

Vineri, în satul Gallargues-le-Montueux a fost înregistrat un nou record absolut de temperatură, mercurul din termometre urcând până la 45,9 grade Celsius. Sâmbătă, la circa 30 de kilometri de acesta, circa 700 de pompieri se luptau încă să stingă un incendiu de amploare.

În weekend temperaturile din regiune sunt prognozate să se situeze în jurul valorii de 35 de grade Celsius.

În Quissac, mass-media franceze au raportat că un bărbat a fost reţinut după ce s-a bănuit că a declanşat mai multe incendii - suspectul fiind cunoscut autorităţilor pentru comiterea de acte similare. Bărbatul a fost transportat la un spital de psihiatrie, iar procurorii au deschis o anchetă în acest caz, a informat postul Franceinfo.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel