Alertă în Europa: Numărul cazurilor de variola maimuţei din Spania a crescut. Infecții depistate şi în Germania, Franţa şi Marea Britanie

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile regionale din Madrid au raportat vineri 14 cazuri de variola maimuţei, ridicând numărul total de cazuri la 21 în Spania. 

Există alte 20 de cazuri suspecte, 19 în regiunea centrală a Madridului și unul în Insulele Canare, au anunțat vineri autoritățile sanitare, potrivit Reuters.

Spania evaluează diferite opțiuni terapeutice, cum ar fi antivirale și vaccinuri, dar până în prezent toate cazurile au simptome ușoare și, prin urmare, nu a fost necesar un tratament specific ad-hoc, a declarat vineri ministrul spaniol al Sănătății, Carolina Darias.

Între timp, Italia a confirmat alte două infecții cu variola maimuței, ajungând la 3 cazuri în total. Germania și Australia tocmai au detectat primul caz, iar Belgia primele 2 cazuri.

Variola maimuței este o infecție virală de obicei ușoară. Simptomele includ febră, dureri de cap și erupții cutanate.

Mai multe cazuri au fost depistate în Marea Britanie - unde autoritățile oferă un vaccin antivariolic angajaților din sănătate și altor persoane care ar fi putut fi expuse - și altele în alte părți ale Europei, inclusiv în Portugalia, țara vecină a Spaniei.

Cazuri de variola maimuţei depistate şi în Germania, Franţa şi Marea Britanie

 

Un caz de variola maimuţei a fost depistat în Germania pentru prima dată, conform Serviciului medical al forţelor armate germane, informează vineri DPA.

Institutul Bundeswehr de Microbiologie (IMB) din München a detectat virusul joi la un pacient, după observarea modificărilor cutanate caracteristice.

Virusul variolei maimuţei are de obicei simptome uşoare, dar în unele cazuri poate provoca simptome grave.

Un caz de variola maimuţei a fost de asemenea depistat în Franţa. Un bărbat în vârstă de 29 de ani din regiunea capitalei, Paris, a contractat virusul fără să fi călătorit într-o ţară în care acesta se află în circulaţie, conform autorităţilor sanitare, informează DPA.

Bărbatul nu prezintă simptome grave şi se află în izolare la domiciliu, au precizat autorităţile. Persoanele cu care el a intrat în contact au fost informate şi au primit instrucţiuni cu privire la modul în care trebuie să acţioneze pentru a evita transmiterea virusului.

În Marea Britanie, Agenţia de Securitate Sanitară a confirmat 11 noi cazuri de variola maimuţei ("monkeypox") pe teritoriul ţării, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Sajid Javid. Marea Britanie raportase anterior nouă cazuri. "Majoritatea cazurilor sunt uşoare şi pot să confirm că am procurat doze suplimentare de vaccinuri care sunt eficiente contra variolei maimuţei", a spus acesta.

Autorităţile spaniole sanitare au confirmat vineri în total 28 de cazuri de variolă non-umană în ţară, şapte dintre ele testate ca variola maimuţei şi alte 21 ce depind încă de rezultatele secvenţierii genomice pentru a determina tipul virusului.

Autorităţile australiene au anunţat vineri că au înregistrat un prim caz de variola maimuţei la un călător care s-a întors recent din Marea Britanie, în timp ce un caz probabil de infecţie a fost de asemenea identificat, în prezent fiind efectuate teste pentru confirmarea acestuia.

În Canada, autorităţile sanitare au confirmat joi noapte primele două cazuri de variola maimuţei, ambele în oraşul Montreal, şi au precizat că alte 20 de cazuri sunt în prezent analizate.

Cazuri de variola maimuţei au mai fost identificate şi în alte ţări non-endemice în ultimele săptămâni, între care Italia, Portugalia sau Suedia.

Variola maimuţei, o afecţiune care apare mai ales în vestul şi centrul Africii, este provocată de un virus similar cu cel care provoacă variola umană, deşi mai blând. Virusul a fost depistat pentru prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970. În ultimul deceniu, cazurile din Africa de Vest au crescut.

Simptomele acestei boli includ febra, durerile de cap şi erupţiile cutanate care încep pe faţă şi apoi se răspândesc pe restul corpului. Experţii au explicat că transmiterea bolii se face prin contact apropiat şi prelungit cu fluidele corporale, picături de transpiraţie, sau prin purtarea de îmbrăcăminte de la persoana contagiată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel