COD ROSU  Alertă de vreme rea în Italia: Vijelii, ploi și ninsori. Lista zonelor în care vine urgia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Alertă de vreme rea în Italia: Vijelii, ploi și ninsori. Lista zonelor în care vine urgia
Alertă de vreme rea în Italia: Vijelii, ploi și ninsori. Lista zonelor în care vine urgia

Departamentul Protecției Civile, ținând cont de situația meteorologică prognozată pentru următoarele ore, care va înregistra condiții meteorologice nefavorabile pe cea mai mare parte a Italiei, cu precipitații chiar abundente, vânturi puternice și furtuni, a emis mai multe alerte de vreme rea.

De ieri seară au fost așteptate precipitații abundente, inclusiv averse sau furtuni, peste Sardinia, extinzându-se de la primele ore ale dimineții de astăzi, marți 22 noiembrie, până în Friuli Venezia Giulia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Basilicata și Calabria.

Fenomenele vor fi însoțite de averse puternice, activitate electrică și rafale puternice de vânt. De la primele ore de astăzi sunt așteptate ninsori și în sectoarele alpine din Trentino Alto Adige, Veneto și Friuli Venezia Giulia.

Inundațiile fac ravagii în Serbia și Muntenegru, unde șuvoaiele au luat viața la cel puțin patru oameni

 

Cod roșu în Abruzzo și Sardinia

 

În plus, de după-amiază sunt așteptate vânturi furtunoase până la puternice din cadranele vestice deasupra Sardiniei, extinzându-se de la primele ore de mâine în Liguria, Toscana, Lazio, Campania, Basilicata, Calabria și Sicilia, cu rafale de furtună pe insulele majore și pe regiunile sudice. De la primele ore ale zilei de mâine, sunt așteptate vânturi furtunoase sau puternice din cadranele sudice peste Puglia, Molise și Marche și din cadranele nordice peste Friuli Venezia Giulia, extinzându-se până în Veneto și Emilia-Romagna. Furtuni puternice pe toate coastele expuse.

Pe baza fenomenelor așteptate și în curs, a fost evaluată o alertă roșie pentru astăzi, 22 noiembrie, pe sectoarele Abruzzo și Sardinia.

Ploi abundente și inundații în Marea Britanie. Sute de persoane au rămas fără curent

Alertă portocalie pe o parte din Abruzzo, Calabria, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Sardinia, Molise, Basilicata, Campania și Veneto.

Alertă galbenă pe sectoarele din Abruzzo, Calabria, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Marche, Molise, Sardinia, Umbria, Veneto, Basilicata, Puglia și Sicilia.

Furtuna Eva a lovit Grecia: Magazine închise, rafale de vânt puternice și temperaturi scăzute

 

-------------------------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel